Entinen F1-sarjan venäläiskuski kieltäytyi tekemästä eroa sotatoimiin – kausi jäämässä väliin

Tältä näyttää Ukrainassa – MTV:n toimittaja raportoi 4:42
MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen päivitti viimeisimmät sotatapahtumat Ukrainasta maanantaiaamuna.

F1-sarjassa pitkään toiminut venäläiskuljettaja Daniil Kvjat joutuu mitä todennäköisimmin sivuun kestävyysautojen WEC-sarjasta. Kvjat kieltäytyi medialähteiden mukaan allekirjoittamassa Kansainvälisen autoliiton FIA:n venäläiskuskeilta vaatimaa irtiottoa kotimaansa sotatoimista.

Kvjatin, 27, oli tarkoitus kisata WEC-sarjassa venäläisen G-Drive Racingin kanssa. Tallin päätukijana toimii venäläinen kaasujätti Gazprom, jonka alueellinen myyntijohtaja Aleksandr Krylov on myös sen tallipäällikkö. Tiimi on nyt mediatietoihin perustuen vetäytynyt sarjasta.

FIA vaati viime viikolla osana urheilumaailman laajaa vastareaktiota Venäjän sotatoimille Ukrainassa, että kaikki Venäjän autourheiluliiton lisenssillä kansainvälisissä kisoissa kilpailevat kuskit allekirjoittavat sodanvastaisen sitoumuksen.

Kvjat ei esimerkiksi RacingNews365:n mukaan ollut allekirjoittanut sitoumusta perjantai-illan takarajaan mennessä. Lisäksi Kvjat oli sivuston mukaan reagoinut tykkäyksellä tallikaverinsa Roman Rusinovin Instagram-päivitykseen, jossa kuski ilmoitti vastustavansa FIA:n vaatimusta. Nyt tuo "tykkäys" on kuitenkin poistunut.

Kvjat poisti myös aiemman sosiaalisen median julkaisunsa, jossa hän vaati sotatoimien lopettamista.

– Toivon todella, että saamme rauhanomaisen ratkaisun Ukrainassa, ja että voimme kaikki elää rauhassa. Minua kauhistuttaa nähdä kaksi veljeskansaa konfliktissa, Kvjat kirjoitti Planet F1:n mukaan nyt jo poistetussa julkaisussaan.

Samalla Kvjat kuitenkin kritisoi urheilijoihin kohdistuvia boikottitoimia.

Kvjat ajoi F1-sarjassa vuosina 2014–20 Toro Rossolla, Red Bullilla ja AlphaTaurilla. Vielä viime kaudella hän toimi Alpine-tallin kehitys- ja varakuljettajana.

Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän kuskeja vaadittiin lisäksi luopumaan autoissaan, kisa-asuissaan ja sosiaalisen median kanavissaan kaikista kansallisista tunnuksista vastalauseena maidensa sotatoimille.

Kausi on jäämässä väliin samasta syystä myös F1-sarjan nykyiseltä venäläiskuskilta Nikita Mazepinilta.

Lue myös:

    Uusimmat