Ferrarin pelit käyvät entistä erikoisemmiksi: tallipäällikkö kirjoitti tehtaan työntekijöille hämmentävän kirjeen

Ferrari on tehnyt viime viikkoina kaikkensa välttääkseen ennakkosuosikin aseman ensi viikolla alkavalla F1-kaudella.

Kausi 2020 on Ferrarille toinen, kun tallipäällikkönä toimii Mattia Binotto, ja tallin tilanne näyttää ulospäin hyvin toisenlaiselta kuin vuosi sitten.

Vuosi sitten Ferrari oli kauden alkaessa monien papereissa ykkössuosikki. Hyvä suorituskyky ja vauhti talvitesteissä olivat kuitenkin pelkkää silmänlumetta, ja kun kausi lopulta alkoi, Mercedes oli taas kerran täysin ylivoimainen.

Nyt Ferrari on ottanut huomattamasti maltillisemmin. Binotto on pikemminkin vähätellyt omiensa mahdollisuuksia kuin puhkunut taistelutahtoa ja mestaruusintoa. Tällaiset kommentit ovat toistuneet niin usein, että Ferrarin valitsema strategia on näyttänyt ulospäin jokseenkin hölmöltä ja siinä on jopa jotain hieman epäilyttävää.

Torstaina kävi ilmi, että Binotto on vienyt vähättelystrategian vielä entistä pidemmälle.

Italiankielinen Motorsport-sivusto kertoo Binotton kirjoittaneen Maranellon-tehtaan työntekijöille kirjeen. Tämä ei sinällään ole mitenkään poikkeuksellista, mutta tuoreimman kirjeen sisältö on vähintäänkin erikoinen.

Binotto kiitti tehtaan työntekijöitä näiden tekemästä työstä, mutta painotti samalla, ettei uusi SF1000-auto ole riittävän nopea kyydittääkseen Sebastian Vetteliä tai Charles Leclerciä voittoon kauden avauksessa Australiassa.

Tallipäällikön mukaan Ferrarilla ei ole mahdollisuuksia myöskään kauden toisessa ja kolmannessa, Bahrainissa ja Vietnamissa ajettavissa osakilpailuissa – sikäli kuin ne ajetaan – mutta huhtikuun alussa ajettavaan Hollannin GP:hen luvassa on ensimmäiset päivitykset, joiden pitäisi kohentaa auton suorituskykyä merkittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat