Aika-ajoissa ilmennyt ongelma sai F1-kuskien pinnan kiristymään – "Aloin olla jo todella vihainen"

Ferrarin Carlos Sainz ajoi paalupaikalle Silverstonen F1-aika-ajoissa.

Vetiset olosuhteet loivat Britannian GP:n aika-ajoissa suuria haasteita kaikille kuljettajille.

Lauantain aika-ajot ajettiin lauantaina märällä Silverstonen radalla, kun sade saapui radan ylle juuri ennen aika-ajojen alkua.

Ensimmäisessä osiossa rata oli vielä melko kuiva, mutta jatkuva sade teki olosuhteista aina vain haastavammat. Lisähaasteita kuljettajille märän radan lisäksi toi tekniikka. Paalupaikan vallannut Carlos Sainz kertoi, ettei ohjauspyörässä näkyvä data ollut ajan tasalla aika-ajojen edetessä.

– Kolmososioon mentäessä nopein aikani oli ajettu ykkösosiossa, joten delta-aikani vertautui siihen. Q1:ssä rata oli paljon kuivempi. Se saa minut – ja varmaan meidät kaikki kuljettajat – superturhautuneiksi, kun näytät olevan kolme sekuntia omaa aikaasi jäljessä, Sainz toteaa viitaten kuljettajien ohjauspyörässä näkyvään kierrosaikavertailuun.

Turhautunut Sainz reagoi napakasti häntä kiusanneeseen ongelmaan.

– Yhdessä vaiheessa pyysin insinööriäni nollaamaan ohjauspyöräni delta-ajan, koska aloin olla jo todella vihainen ja turhautunut, Sainz kertoo.

Espanjalaiskuskin kikka näytti toimivan, sillä Sainz tykitti lopulta paalupaikalle 0,072 sekunnin erolla Max Verstappeniin. Paalupaikka oli Sainzin F1-uran ensimmäinen.

Lue myös:

    Uusimmat