Ferrarin entinen pomo syyttää Marchionnea kateelliseksi – "Voitin 19 mestaruutta, se on tarpeeksi"

Ferrarin F1-tallia vuoteen 2014 asti johtanut Luca di Montezemolo kertoo olevansa surullisen nykyisen puheenjohtajan Sergio Marchionnen kateellisuudesta hänen aikakautensa menestystä kohtaan.

Montezemolo jätti Ferrarin tiimin ajauduttua kauas kärkitaisteluista V6-hybridimoottorien aikakauden alussa. Välit tulehtuivat Marchionnen kanssa, joka toimi tuolloinkin emoyhtiö Fiat-Chryslerin toimitusjohtajana.

Viikonloppuna Michael Schumacherin yksityiskokoelmaa esittelevän museon avajaisissa Kölnissä puhunut Montezemolo kommentoi välejään Marchionneen varsin viileästi.

– Minusta on surullista nähdä, että Marchionne on erittäin kateellinen menneisyydestä, Montezemolo vihjasi Autosportin mukaan.

– Se on huono juttu, koska se tarkoittaa, että sinulla on jotain outoa mielessä.

– Olen erittäin ylpeä siitä, mitä teimme – Michael, Ross Brawn, Jean Todt – olen niin onnellinen siitä, entinen Ferrari-pomo kertoi.

Montezemolo kertoi kuitenkin toivovansa Ferrarille voittoja, sillä se on hyväksi koko formula ykkösille. Hän johti jo ennen puheenjohtajakauttaan Ferraria tallipomona.

– Olen vielä yhteydessä muutamaan ihmiseen siellä, mutta 24 vuoden aikana olin erittäin onnekas, että sain voittaa Niki Laudan, Michaelin ja Kimi Räikkösen kanssa 19 mestaruutta, se on tarpeeksi, Montezemolo kehaisi.

Lue myös:

    Uusimmat