Ferrari-tähdeltä naljaileva huomio Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin eroavaisuudesta – "Jos haluan päästä maaliin…"

Ferrarin nuori tähtikuljettaja Charles Leclerc nauttii suuresti kilpa-ajamisesta Lewis Hamiltonia ja Max Verstappenia vastaan. Kaksikon välillä on kuitenkin suuria eroavaisuuksia.

Leclerc osoitti viime kaudella lukeutuvansa nuoresta iästään huolimatta aivan F1-maailman taitavimpien kuljettajien joukkoon. Ensimmäisen kautensa Maranellon punaisten väreissä ajanut Leclerc pääsi kauden aikana taistelemaan rengas rengasta vasten sarjan muiden tähtikuskien kanssa. 

Leclerc pääsi Sky Sportsin haastattelussa vertailemaan maailmanmestari Hamiltonia ja Verstappenia toisiinsa. Kumpaan kuljettajaan Leclerc luottaa enemmän, kun kisataan rinnakkain? 

– Jos haluan päästä varmasti maaliin, niin luultavasti Lewis! Mutta hauskuudessa ja tiukassa kisailussa luultavasti Max, koska tiedän, että on aina jännittävää taistella Maxin kanssa, Leclerc pohtii.

Leclerc ja Verstappen ottivat viime kauden aikana yhteen useammassa kilpailussa, eikä nuorukaisten välillä annettu tuumaakaan periksi. Juuri tuollaisista taisteluista Leclerc myöntää nauttivansa suunnattomasti.

– Tilaa annetaan todella vähän, mutta minusta se on juuri sitä, mistä me kaikki nautimme tässä lajissa. Välillä se ylittää hieman rajan, välillä se on aivan rajalla, mutta minä nautin kisaamisesta todella, Leclerc ylistää.

Sarjan kokeneimpaan kaartiin kuuluva Hamiltonin taidot keräävät runsaasti kehuja Leclerciltä, mutta brittimestarin ajotyyli eroaa silti nuoremman sukupolven edustajista.

– Lewiksellä on hieman erilainen ajotyyli. Hän on äärimmäisen viisas, ja opin aina niin paljon taistellessani häntä vastaan. Hän tietää kokemuksensa vuoksi aina tarkalleen, mitä aiot tehdä seuraavaksi. Se tekee hänestä niin hyvän. Hän ei ole niin aggressiivinen, mutta hän on aina todella hyvä ennakoimaan, mitä aiot tehdä, Leclerc kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat