Ferrari-pomo paljasti: lisää F1-kuljettajauutisia piakkoin – Schumacher-saaga tapetilla

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan italialaistalli aikoo tehdä piakkoin päätöksiä siitä, että kenet se aikoo nostaa F1-sarjaan. Ferrarin juniorikuljettajista tyrkyllä ovat Mick Schumacher, Robert Shwartzman ja Callum Ilott.

Näistä ainakin yksi on päätymässä Haasille, joka on Ferrarin moottoriasiakas. Haas on laittamassa kuljettajakokoonpanonsa uusiksi, sillä Romain Grosjean ja Kevin Magnussen eivät saa jatkoa tallilta.

Heidän tilalleen on huhuttu Ferrari-juniorikuljettajakolmikon lisäksi venäläistä Nikita Mazepinia, joka toisi tallille ison rahoituspaketin. Mazepin ajaa tällä hetkellä Schumacherin, Shwartzmanin ja Ilottin tapaan formuloiden korkeimmassa junioriluokassa, F2-sarjassa.

Mazepinin isä on venäläinen bisnesmiljardööri Dmitri Mazepin.

Erinäköisissä uumoiluissa Haas ottaisi Mazepinin lisäksi yhden Ferrari-junioreista.

Mutta kenet? Ferrarin tallipäällikön ja junioriohjelman johtajan Mattia Binotton mukaan asiaa ratkeaa piakkoin.

– En usko, että odotamme F2-kauden viimeisiin kisoihin asti. Uskon, että päätämme asiasta muutamien seuraavien viikkojen aikana, Binotto sanoi F1:n mukaan.

Kolmikosta Schumacherin ja Ilottin piti ajaa F1-autoa Saksan Nürburgringillä Eifelin GP:n harjoituksissa. Aikeet peruuntuivat, kun F1-autot eivät päässeet ollenkaan radalle perjantaina sankan sumun takia.

F2:n Bahrainin päätösviikonlopun alla Schumacher johtaa sarjaa 191 pisteellä. Ilott on toisena (169) ja Shwartzman viidentenä (140).

Ferrari-junioreista kovin spekulaatiomylly on kohdistunut F1-legendan Michael Schumacherin poikaan Mick Schumacheriin. Häntä vietiin aiemmin Alfa Romeolle, joka päätti kuitenkin jatkaa Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin sopimuksia. Nyt Schumacher-huhut ovat kohdistuneet tiukasti Haasiin.

Räikkösen ja Giovinazzin jatkojen lisäksi F1-kuljettajamarkkinoilla on nähty paljon liikennettä viime aikoina.

Ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn tulevaisuus ratkesi Portugalin GP:n alla, kun AlphaTauri julkaisi hänen jatkosopimuksensa.

Williams taas vahvisti, että se jatkaa George Russellin ja Nicholas Latifin voimin ensi kauteen.

Lue myös:

    Uusimmat