Ferrari-perheen jäsen kertoo Maurizio Arrivabenen potkuista: "Asiasta päätettiin jo ennen joulua, mutta päätimme olla paljastamatta"

Ferrari-suvun edustajan, yhtiön varapuheenjohtajan Piero Ferrarin mukaan Maurizio Arrivabenen potkuista päätettiin jo ennen joulua. Hänen mukaan teknisen työn jatkuvuus oli tärkeintä Mattia Binotton valinnassa tallipäälliköksi.

Ferrari tiedotti maanantaina Arrivabenen tekevän tilaa Binottolle. Teknisenä johtajana työskennellyt Binotto ei tiettävästi ollut enää hetkeen puheväleissä Arrivabenen kanssa.

Brändin perustajan Enzo Ferrarin pojan Piero Ferrarin mukaan asia oli päätetty jo viikkoja sitten.

– Kaikki tapahtui ennen joulua, mutta eri syistä johtuen päätimme, ettemme paljasta sitä vielä, Ferrari kertoo La Gazzetta dello Sportille.

– En halua mennä yksityiskohtiin myöskään sen takia, että voin puhua vain osakkeenomistajana, mutta voin sanoa vain, että tästä oli riitaa jäsenten välillä loppuvaiheessa. Toimimme yksinomaan Ferrarin etua ajatellen, hän perustelee.

Potkuhuhuissa olleelle toimitusjohtaja Camillerille annettava aikaa

Binotto on Arrivabenea värittömämpi hahmo ja viihtyy enemmän taustalla. Siksi hänen nostamisensa tallipäälliköksi herätti ihmetystä, sillä tiimipomolta odotetaan paljon asioiden hoitamista julkisesti.

– Tärkein harkitsemamme asia oli se, että säilytämme teknisen jatkuvuuden Ferrarin kilpailutoiminnassa, Piero Ferrari taustoittaa.

– Se, että voimme luottaa Mattia Binotton laajaan pätevyyteen on perustavanlaatuinen seikka vahvan tiimin luomisessa.

Tuoreet huhut kertovat myös, että vasta kesällä toimitusjohtajaksi valittu Louis Camilleri saisi Arrivabenen tavoin väistyä paikaltaan. Corriere dello Sport huhuilee hänen tilalleen entistä tallipäällikköä Stefano Domenicalia, joka pystyisi auttamaan Binottoa neuvotteluissa F1-sarjan vuoden 2021 sääntöuudistuksista.

– Minusta on tärkeää antaa hänelle aikaa tehdä työnsä, Piero Ferrari vastaa Camillerin osalta.

– Hänen tyylinsä on epäilemättä erilainen kuin Sergio Marchioinnelle, mutta se on myös ainutlaatuinen ja jäljittelemätön.

Lue myös:

    Uusimmat