Ferrari kiertänyt koko viikon ajan F1:n testirajoituksia – italialaisjätiltä naseva vastaus ihmettelyihin

3:11
Videolla kuvaa F1-kauden edellisestä kisasta Imolan GP:stä.

F1:ssä on rajoitettu testaamista jo pidemmän tovin ajan, kulujen hillitsemisen takia. Nykyisten sääntöjen alla tallit saavat testata vain muutamina päivänä kilpailujen ulkopuolella. Tällä viikolla F1-jätti Ferrari on kiertänyt sääntöjä jatkuvalla syötöllä. Ferrarin autoilla on ajettu satoja testikilometrejä sen omalla radallaan Italian Fioranossa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Espanjan GP suorana 7.-9.5.
Su: Espanjan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin testeihin ovat osallistuneet tallin toinen nykykuljettaja Carlos Sainz, Haasilla ajava Ferrari-juniori Mick Schumacher ja Ferrarin testikuski Callum Ilott.

Miten testaaminen on ollut mahdollista nykysääntöjen puitteessa? Yksinkertaisesti siksi, koska Ferrari on käyttänyt testeissä sen vuoden 2018 autoa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n säännöt eivät kiellä F1-talleilta testaamista, kunhan tallit käyttävät vähintään kahta vuotta vanhempia autoja.

Muun muassa RacingNews365.com-sivusto tiedusteli Ferrarilta sitä, miksi talli testaa niin paljon F1-kauden kiireiden keskellä? Ferrarin vastaus oli naseva.

– Koska voimme, Ferrari kuittasi.

Vaikka Ferrarin uusi kuski Sainz ja Haasilla ajava Schumacher joutuvat käyttämään kolmen vuoden takaista autoa, saavat he lisää yhteisiä kokemuksia nykyisten insinööriensä kanssa.

Ferrarin F1-kuskeista Charles Leclerc on tällä hetkellä kuljettajien MM-taulukossa neljäntenä (pisteitä 20). Carlos Sainz on puolestaan kuudentena (14 pistettä).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja