Fernando Alonso suorapuheisena F1-paluusta – "Se voisi avata hyvän mahdollisuuden"

Fernando Alonsolta kuultiin perjantaina Monzassa vahvoja viitteitä siitä, että paluu formula ykkösiin voisi hyvinkin olla mahdollista kaudella 2021. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alonso, 38, jätti F1-sarjan kaksinkertaisena maailmanmestarina vuonna 2018. Sen jälkeen hän on valloittanut muun muassa WEC-sarjan mestaruuden ja on väläyttänyt myös Dakar-ralliin osallistumista.

Espanjalaistähti on paikalla McLarenin lähettiläänä Italian GP:ssä viikonloppuna. Hän puhui perjantaina avoimesti mahdollisesta paluustaan formula ykkösiin.  

– Minulla on vielä muutama haaste selätettävänä F1-sarjan ulkopuolella, kuten Indy500-kisan voitto. Vuonna 2021 F1-sarjaan tulee kuitenkin uudet säännöt. Se on mielenkiintoinen sekoitus, ja sarja saattaa muuttua erilaiseksi kuin nyt, Alonso kommentoi Sky Sportsille

– Syyt, joiden takia lähdin formula ykkösistä, ovat edelleen siellä. Yksi talli hallitsee edelleen ja kisat ovat liian hyvin ennustettavissa, mutta vuonna 2021 asiat saattavat muuttua, mikä voisi avata hyvän mahdollisuuden. 

Alonsolta kysyttiin myös sitä, onko hän keskustellut F1-tallien kanssa. 

– Aina, hän vastasi hymyillen. 

Alonso on voittanut urallaan Monacon GP:n ja Le Mansin 24 tunnin kisan, joten häneltä puuttuu ainoastaan Indy500-kisan ykköstila kolmen suurvoiton kerhosta. Tähän on pystynyt aiemmin vain Graham Hill.  

Lue myös:

    Uusimmat