Fernando Alonso rullasi autonsa rajusti ympäri – aavikon hiekkadyyni yllätti Dakar-ensikertalaisen pahanpäiväisesti

0:35
Videolla kuvia tämän vuoden Dakar-rallista.

Fernando Alonso teki Saudi-Arabiassa ajettavan Dakar-rallin 10. etapilla näyttävät tuplavoltit ja hävisi kärjelle yli tunnin.

Ensimmäisen kerran Dakarissa kilpailevalle Alonsolle kävi hiekkadyynin ylityksessä aloittelijan virhe. Hän lähestyi dyynin huippua liian kovalla vauhdilla ja liian suorassa kulmassa. Toyota Hilux laskeutui huipun takana odottaneeseen rinteeseen kyljelleen ja pyörähti ympäri kahdella voltilla.

Juttu jatkuu videon alla.

Katso yllä olevalta videolta Alonson voltit Dakarin 10. etapilla.

Alonso pääsi jatkamaan matkaansa lähes välittömästi, mutta hän ja kartanlukija Marc Coma joutuivat pysähtymään hetkeä myöhemmin ja poistamaan autostaan tuulilasin.

Rytäkkä sattui aivan 10. etapin alussa, ja Alonso–Coma-kaksikko hävisi 608 kilometrin mittaisella etapilla kärjelle tunnin ja 17 minuuttia. He putosivat autojen kokonaiskilpailussa yhdeksänneltä sijalta 14:nneksi. Ero kärjessä olevaan rallin kaksinkertaiseen maailmanmestariin Carlos Sainziin on reilut neljä ja puoli tuntia.

Aiemmin, kilpailun toisella etapilla Alonson autosta irtosi pyörä, ja korjaustoimenpiteisiin tuhrautui aikaa kaikkiaan yli kaksi tuntia.

Maanantaina ajetulla kahdeksannella etapilla Alonso osoitti hallitsevansa dyynin ylittämisen myös oikeaoppisesti.

Juttu jatkuu videon alla.

Katso yllä olevalta videolta Alonson tyylinäyte dyynin ylittämisestä kahdeksannella etapilla.

Dakarissa ajetaan vielä kaksi etappia. Torstaina ohjelmassa olevalla 11. etapilla on mittaa 744 kilometriä, ja puolitoista viikkoa sitten alkanut kilpailu päättyy perjantaina ajettavaan, 447 kilometrin mittaiseen päätösetappiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja