Fernando Alonso pyysi kohukommenttejaan anteeksi – etenkin yksi asia vaikutti hänestä asiaan

F1-sarjassa Alpinella ajava Fernando Alonso totesi torstaina, että hänen Belgian GP:ssä kohua aiheuttaneet kommentit kasvoivat suuriin mittakaavoihin Lewis Hamiltonin kansallisuuden vuoksi. Aiheesta uutisoi racefans.net -sivusto.

Kaksikko kolaroi kilpailun ensimmäisellä kierroksella, kun Hamilton yritti ohittaa Alonsoa ulkokautta Les Combes -mutkassa. Hamilton lähti ilmojen teille ja lysähti maahan voimalla. Britin kilpailu jäi tapahtuneen vuoksi kesken.

Alonso jatkoi kilpailuaan ja latasi kovaa tekstiä tiimiradiossa Hamiltonista.

– Mikä idiootti, sulki oven ulkopuolelta. Meillä oli loistava lähtö, mutta tämä kaveri osaa vain ajaa lähtiessään ykkösruudusta, Alonso sanoi.

Espanjalaiskuski veti lausuntonsa takaisin heti kisan jälkeen. Alonso kertoi torstaina Hollannin GP:n yhteydessä, että hänen ulostulonsa ei vastannut todellisia mielipiteitä Hamiltonista. Hän nosti kuitenkin esille, että median suuri kiinnostus aiheeseen johtui Hamiltonin kansallisuudesta.

– Hän on ensinnäkin Lewis, hän on mestari, hän on aikamme legenda. Sitten kun sanot jotain brittikuskia vastaan, seuraa sitä suuri median kiinnostus. He ovat sanoneet paljon asioita Checolle (Perez), Carlokselle (Sainz) ja minulle. Jos sanot jotain latinokuskille, kaikki on hiukan hauskempaa. Jos sanot jotain muille, se on hiukan vakavampaa, Alonso summasi.

Alonso totesi, että silloiset kommentit tulivat turhautumisesta kaksikon taistellessa kakkospaikasta.

– Pyysin kyllä anteeksi. En ajatellut mitä sanoin. En usko, että siinä oli hirveästi ketään, ketä syyttää, rehellisesti sanottuna ja hidastuksien näkemisen jälkeen. Se oli ensimmäinen kierros ja olimme kaikki lähellä toisiamme, Alonso sanoi. 

– Hetken huuma ja adrenaliini taistellessa kärkipaikoista sai minut sanomaan kommentit, joita minun ei pitäisi sanoa. Samalla kuitenkin ja kuten sanoin kisan jälkeen, se oli mielestäni kilpailutilanne, Alonso jatkoi. 

Alonso on aiemmin sanonut, että hänen mielestään kuljettajien radiokeskusteluja ei tulisi lähettää julkisesti.

– Kun sanot jotain radiossa, siinä hetkessä uskot puhuvasi insinöörisi kanssa. Valmistelet strategiaa ja lopulta pääset lähtemään kolmen kärjestä, nouset toiseksi ja sitten jotain tapahtuu ja sanot insinöörillesi jotain. Tietenkin pitäisi olla tietoinen, että se menee lähetykseen, mutta se on sama kun joku tekee kovan taklauksen tai muuta jalkapallossa, niin siinä hetkessä sanot jotain joukkuetoverillesi tai puolustajalle tai jollekin, niin se ei mene lähetykseen, Alonso kertoi.

– Media-aikamme on ennen kisaa ja sen jälkeen. Kisan jälkeen sanoin, mitä oikeasti ajattelin. Radioon sanoin jotain sellaista, mitä en ole, en ajattele niin, Alonso päätti. 

Formula ykkösten kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Hollannissa Zandvoortin radalla.

Lue myös:

    Uusimmat