Mainos

FBI syyttäjän avuksi iPhone-salauksen murtamisessa – selviääkö iäkkään pariskunnan murha?

FBI on luvannut auttaa arkansasilaista syyttäjää murtamaan iäkkään pariskunnan murhasta epäiltyjen nuorten iPhone- ja iPod-laitteiden salaukset, ABC News uutisoi.

Viranomaisten ilmoitus tuli vain päivä sen jälkeen, kun FBI onnistui murtamaan San Bernardinon ammuskelusta epäillyn Syed Farookin iPhonen salauksen. 

Arkansasilaisen syyttäjän hallussa olevat laitteet kuuluvat 18-vuotiaalle Hunter Dexlerille ja 15-vuotiaalle Justin Statonille.

Syyttäjien mukaan nuoret tappoivat Robert Cogdellin sekä hänen vaimonsa Patricia Cogdellin pariskunnan kodissa Conwayssa, Arkansasissa viime heinäkuussa. Molemmat uhreista olivat 66-vuotiaita ja heidän kerrotaan tunteneen Statonin ennestään.

Tuomari lykkäsi Drexlerin oikeuskäsittelyä kesäkuulle, jotta syyttäjät ehtisivät pyytää FBI:ltä apua lukittujen laitteiden avaamiseen.

Faulknerin maakunnan syyttäjä Cody Hiland kertoi, että FBI myöntyi hänen ja Conwayn poliisilaitoksen yhteiseen avunpyyntöön alle päivässä.

– Arvostamme aina heidän yhteistyötä ja halukkuutta auttaa paikallisia viranomaisia, hän kertoi ABC Newsin haastattelussa.

FBI ilmoitti maanantaina päässeensä käsiksi San Bernardinon ammuskelusta syytetyn Syed Farookin iPhonen sisältämiin tietoihin.

Farook ja hänen vaimonsa kuolivat laukaustenvaihdossa poliisin kanssa sen jälkeen, kun pariskunta oli tappanut 14 ihmistä vammaisten palvelukeskuksessa.

11:34

FBI ei ole paljastanut, miten he onnistuivat murtamaan Farookin puhelimen salauksen. Julkisuuteen ei ole myöskään kerrottu, onko Arkansasin syyttäjän hallussa oleva iPhone samaa mallia FBI:n aiemman murtaman puhelimen kanssa. 

Ei ole myöskään selvää, pyrkiikö FBI murtamaan laitteet samoilla menetelmillä kuin San Bernardinon tapauksessa. FBI:n tiedetään saaneen apua Farookin puhelimen lukituksen murtamiseen ulkopuoliselta taholta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.