Fashion Film rantautui Suomeen: Paola Suhonen kertoo, mistä on kysymys

Paola Suhonen suunnitteli Hyrrä-kuosin Linnanmäelle. Samalla syntyi Fashion Film, jonka tarkoitus on johdattaa katsoja muotinäytöksen tunnelmaan.

Ivana Helsingin keulahahmo Paola Suhonen on suunnitellut Linnanmäelle Hyrrä-kuosin.

– Halusin luoda kuosin, joka kuvaa vauhdin hurmaa ja pyörimistä sekä riemua ja iloa, joka tulee mieleen ajatellessani Linnanmäkeä. Suunnittelin graafisen ja modernin kuosin, joka toimii myös arjen käyttöesineissä, Suhonen kertoo.

Käyttöesineiden lisäksi Hyrrä-kuosia nähdään erilaisissa mekoissa, jotka ovat uniikkikappaleita. Niiden tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

– Varat kohdistetaan lastensuojelutyölle. Linnanmäki on kerännyt toimintansa aikana yhteensä 90 miljoonaa hyväntekeväisyyteen, Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoo.

Fashion Film on visuaalinen runo

Hyrrä-kuosin lisäksi Suhonen ohjasi ja kuvasi Linnanmäelle myös oman Fashion Film -henkisen lyhytelokuvan. Suhonen liitti elokuvan lapsuutensa muistoihin huvipuistosta; klassiseen ketjukaruselliin, kauneuteen ja tyttömäisyyteen.

Suhosen mukaan Fashion Film on muotipiireissäkin varsin uusi ilmiö

– Kyseessä on vähän samantyyppinen juttu kuin musiikkivideo kaksikymmentä vuotta sitten. Fashion Filmin avulla luodaan tunnelmaa. Me ja monet muut firmat olemme käyttäneet niitä ennen muotinäytöstä, Suhonen kertoo.

Tarkoitus on kertoa videon keinoin yleisölle inspiraatiosta, tarinasta ja tunnelmasta suunnittelun taustalla.

– Elokuvallisen kerronnan avulla se on helpompaa, koska tarina ja musiikki ikään kuin paketoivat tunnelman, Suhonen sanoo.

Fashion Filmejä käytetään myös markkinointiviestintävälineinä, mutta mainoksia ne eivät ole.

– Kutsun Fashion Filmiä itse visuaaliseksi runoudeksi. Samalla tavalla kuin runoudessa tiivistetään oikeita asioita tiettyihin sanallisiin mielikuviin, jolloin ihmiset rakentavat itse mielikuvan päässään, niin myös Fashion Filmissä tehdään visuaalinen runo, Suhonen sanoo.

Lue lisää:

AVA/Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja