Mainos

Fani yllätti Suomen vierailulla olleen Spike Leen: "Tämä on kunnianosoitukseni sinulle"

3:45

Spike Lee sai yllättävän lahjan vieraillessaan Helsingissä Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla.

VIDEO: Jasper Pääkkönen kertoo työskentelystä Spike Leen kanssa

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Spike Lee vieraili Helsingissä Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla lauantaina 22. syyskuuta. Tilaisuudessa esitettiin Leen vuoden 1989 elokuva Do the Right Thing - kuuma päivä. Elokuvan jälkeen ohjaaja saapui itse lavalle haastateltavaksi ja vastaamaan yleisön esittämiin kysymyksiin. 

Ennen tilaisuuden loppumista Lee kutsui lavalle eturivissä istuneen miehen. Katsoja saapui lavalle kenkälaatikon kanssa ja kertoi olevansa kotoisin Yhdysvalloista. 

Mies kertoi asuneensa Suomessa seitsemän vuoden ajan. Hän oli päätynyt maahan tavattuaan kotikaupungissaan suomalaisen naisen, joka oli Yhdysvalloissa vaihto-opiskelijana. Mies ja nainen ystävystyivät, ja mies päätyi lopulta Suomeen asumaan ystävänsä kehotuksesta. 

Lavalla ollessaan mies kertoi tekevänsä töitä taiteilijana ja tuoneensa lahjan Leelle. Hän otti esiin laatikosta Leelle tuunatut lenkkarit, jonka inspiraationa oli toiminut liuta Leen omia suosikkielokuvia. Lenkkarit oli myös väritetty Leen lempiurheilujoukkueen New York Knicksien väreillä. 

– Tämä on todennäköisesti ainut tilaisuuteni tavata sinut, joten tämä on kunnianosoitukseni sinulle, mies kertoi ojentaessaan lahjan Leelle. 

Lee otti lahjan vastaan vaikuttuneena ja kiitti miestä halausten ja leveän hymyn kera.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.