Faneilla villejä Game of Thrones -teorioita – kuusi mielenkiintoisinta väitettä

Game of Thrones -sarjan ympärillä pyöritellään toinen toistaan villimpiä faniteorioita.

Hittisarja Game of Thronesin kuudes kausi näki päivänvalon huhtikuussa. Uusia jaksoja odotellaan viikosta toiseen kieli pitkällä, eivätkä kaikki katsojat maltakaan tyytyä pelkkään odotteluun. Moni on pohtinut sarjan juonikuvioita perusteellisesti, ja hahmojen tulevaisuuden suhteen on kehitelty monenlaisia teorioita.

Oletko kuullut näistä?

1. Jon Snow'n juuret

Moni on kuullut Jon Snow'n syntyperään liittyvän teorian. Sen mukaan Jon ei olisikaan Ned Starkin avioton lapsi, vaan Nedin siskon Lyanna Starkin ja Rhaegar Targaryenin – Hullun kuninkaan vanhimman pojan – jälkeläinen. Rhaegarin kuoltua taistelussa ja Lyannan menehdyttyä synnytyksessä Nedin arvellaan luvanneen siskolleen pitävänsä huolta Jonista teeskennellen tämän olevan oma poikansa.  

2. Tyrion Lannisterin juuret

Toisen teorian mukaan myös Tyrion Lannisterin sukujuurissa on jotain mätää. Myös hänen uumoillaan olevan salainen lisäys Targaryenin sukuun. Tyrionin isä Tywin on toistuvasti kiistänyt Tyrionin olevan oma poikansa, vaikka onkin mahdollista, että mies teki näin vain, koska vihasi Tyrionia. Hullulla kuninkaalla tiedetään kuitenkin olleen kytköksiä Tyrionin Joanna-äitiin. Joanna kuoli synnyttäessään Tyrionia, kuten Jonin ja Daeneryksenkin äidit, ja Tyrionin Targaryenilaiset sukujuuret selittäisivät miehen innostuksen lohikäärmeisiin.

3. Ramsayta narutetaan

Kolmannen kauden lopussa Bran lähettää veljensä Rickonin Umberien luo vakuuttaen näiden olevan lojaaleja Starkeille ja pitävän hänestä huolta. Myöhemmin Smalljon Umberin nähdään kuitenkin luovuttavan Rickonin Ramsay Boltonille. Smalljon ei kuitenkaan suostu virallisesti vannomaan uskollisuuttaan Ramsayn edessä, ja samaan aikaan toisaalla Sansa vakuuttelee Jonille, että pohjoisen perheet muistavat ja pitävät yhtä. Tämän arvellaan olevan vihje siitä, että Umberit todellakin ovat yhä lojaaleja Starkeille ja punovat parhaillaan suunnitelmaa saada Ramsay syrjäytetyksi.

4. Ramsay on profeetta

Melisandre on pauhannut Valon herran aikovan pian palauttaa henkiin yhden uskollisimmista sotureistaan, Azor Ahain, taistelemaan pimeyttä vastaan. Melisandre uskoi aluksi Stannis Baratheonin olevan Azor Ahai, ja nyt hän on kääntänyt katseensa Jon Snow'hun. Mutta entä jos Ramsay Bolton onkin oikea vastaus? Yksi tätä teoriaa tukeva asia on se, miten paljon Ramsayn tarina on ollut ohjelmassa esillä. Teoreetikkojen mielestä miehelle ei uhrattaisi niin paljoa aikaa, ellei hän olisi jollain tapaa tärkeä hahmo.

5. Jon Snow ja Sansa Stark

Erään teorian mukaan Jon Snow ja Sansa Stark tulevat vielä avioitumaan ja hallitsemaan yhdessä. Mikäli Jon Snow olisikin oikeasti sukua Targaryeneille, kaksikko ei olisi keskenään puolisisaruksia, vaan serkuksia. Game of Thronesissa serkusten avioituminen on täysin normaalia. Lisäksi houkuttimena olisi kahden voimakkaan suvun, Starkien ja Targaryenien, yhdistäminen. Hiljattain toisensa uudelleen kohdanneiden Jon Snow'n ja Sansan kemioiden vahvistuminen ja Sansan yhdennäköisyys Jonin ensirakkauden, villien Ygritten kanssa, puoltavat tätä teoriaa.

6. Tommen tulee tappamaan Cersein

Cersei on saanut lapsena ennustuksen, jonka useimmat käsittävät tarkoittavan, että Cersei tulee näkemään kaikkien lastensa kuolevan. Vaihtoehtoisen tulkinnan mukaan Tommen kuitenkin tulee joko palaamaan kuolleista kenties valkoisena kulkijana, tai tapaa Cersein raivon vallassa. Loppu olisi katkera yhdelle sarjan häikäilemättömimmistä, mutta samalla haavoittuvaisimmista hahmoista.

Lähde: USA Today

Game of Thronesin uudet 6. kauden jaksot C More Seriesillä!

Lue myös:

    Uusimmat