Mainos

Facebook yllättyi sähköpostikikkailustaan nousseesta vihanpurkauksesta

Facebookin sähköpostinäkyvyyteen liittyvistä toimista on noussut nopeasti raivokas kohu.

Facebook vaihtoi käyttäjiensä yksilölliset @facebook.com -postiosoitteet näkymään oletusarvoisesti yhteydenpitoon käytettävinä postiosoitteina.

Monia tuntuu ärsyttävän Facebookin tapa ikään kuin päättää käyttäjien puolesta, mitä sähköpostia heidän tulisi yhteydenpidossaan käyttää.

Tilanteeseen ei ole pakko tyytyä, sillä käyttäjä voi vaihtaa sivuilleen ilmestyvän facebook.com-osoitteensa takaisin osoitteeseen, jota hän muutenkin viestinnässään käyttää.

Ennen kaikkea suuttumusta näyttää aiheuttavan se seikka, että Facebook tekee tämän tason muutoksia käyttäjiensä sivuille lupaa kysymättä tai mitään ennakkoon ilmoittamatta.

CNNMoney kertoo verkkosivuillaan, että Facebook vaikuttaa yllättyneeltä saamastaan negatiivisesta palautteesta.

- Laitoimme käyttäjien Facebook-osoitteet näkyville oletusarvoisesti, jotta palvelu näkyisi johdonmukaisena kaikille, toteaa Facebookin tuoteviestinnästä vastaava Meredith Chin.

CNNMoneyn mukaan Chin toisteli useaan otteeseen sanaa "johdonmukainen" selitellessään Facebookin perusteluja tehtyyn muutokseen.

CNNMoneys toteaa, että Facebookilla on paha tapa tehdä asioita ilmoittamatta niistä etukäteen, ja juuri tällaisesta toiminnasta Facebookin käyttäjät vihastuvat toden teolla.

Chin ei kommentoi tarkemmin, miksi Facebook ei tiedottanut sähköpostimuutoksesta etukäteen. Hän kuitenkin myöntää, että joskus asioissa on parantamisen varaa.

Chinin mukaan Facebook saattaa kirjoittaa tiedotteen asiasta, jos siihen liittyy jatkossakin kysymyksiä. Tosin jälkikäteen kirjoitettu blogiviesti tuskin rauhoittaa vihastuneita käyttäjiä.

Monissa kirjoituksissa Facebookin sähköpostimuutosta kuvaillaan lähinnä kömpelöksi yritykseksi saada tuulta oman sähköpostijärjestelmän purjeisiin. Facebookin mukaan tästä ei ole kyse:

- Nyt internetissä leviää tämä ajatus, jonka mukaan Facebook sysää toimillaan ihmisiä käyttämään vain facebook-com -osoitteita. Tämä ei ole ollut meidän tarkoituksemme. Haluamme ihmisten käyttävän niitä asioita, jotka ovat heille helpoimpia, puolustelee Chin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.