Mainos

Facebook-sähköpostin ”pakkosyöttö” haukuttu pystyyn verkossa

Kaikilla Facebookin käyttäjillä on oma @facebook.com -päätteinen sähköpostiosoite, käyttivät he sitä yhteydenpitoon tai ei.

Nyt Facebook on aiheuttanut kohun vaihtamalla käyttäjien @facebook.com -päätteiset postiosoitteet automaattisesti näkyville heidän sivuilleen. Facebook-sähköposti näytetään nyt käyttäjän alkuperäisen osoitteen sijasta oletusarvoisena yhteydenpitoon käytettävänä postiosoitteena

Facebook kertoo CNNMoney sivustolle, että muutos on ollut käynnissä jo muutaman viikon, mutta käyttäjät huomasivat asian vasta kun asiasta alettiin kirjoittaa blogeissa ja uutissivuilla.

Närää on aiheuttanut erityisesti se, että Facebook teki muutoksen täysin yllättäen ja ilman käyttäjien suostumusta. Nyt Facebookia kritisoidaankin vahvasti oman sähköpostipalvelunsa "pakkosyötöstä".

- Facebookin sähköpostia kutsuttiin "Gmailin tappajaksi", kun palvelu julkistettiin vuonna 2010. Facebook-posti oli kuitenkin jo julkistettaessa kuollut, eikä juuri kukaan ole sitä oikeastaan edes käyttänyt. Kukaan ei ole näyttänyt halunneen Facebookia sähköpostitilikseen, toteaa Forbesin toimittaja Kashmir Hill artikkelissaan.

Facebook vaihtoi siis lupaa kysymättä oman sähköpostinsa käyttäjien oletusarvoiseksi yhteysosoitteeksi, jolloin sitä ei voi olla huomaamatta.

Tietoturva-asiantuntija Ashkan Soltani kutsuu Facebookin toimia "epäilyttäväksi keinoksi vaihtaa käyttäjän sähköposti @facebook.com-postiksi ilman suostumusta".

Kashmir Hill toteaa, että käyttäjien itse - eikä suinkaan Facebookin - pitäisi pystyä määrittämään, minkä osoitteen kautta heihin saa yhteyden.

- Tämä on jälleen uusi tönäisy Facebookin koittaessa saada käyttäjiä viettämään enemmän aikaa palvelussa. Facebook haluaisi olla verkon kaikenkattava ajanviettopaikka, joka on täynnä "digitaalisia drinkkejä". Nämä drinkit on pakko juoda yhdellä kulauksella astuessaan sisään, Hill sivaltaa.

Muutos ei näy vielä jokaisella tilillä, mutta se tulee lopulta näkyviin kaikkien Facebookin 900 miljoonan käyttäjän sivuille, kerrotaan Facebookista.

Käyttäjien @facebook.com -osoitteet tulevat täten oletusarvoisesti näkyviin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että monet käyttäjät alkavat saada sähköpostiviestejä kyseisen osoitteen kautta, vaikka he eivät sitä muuten käyttäisikään yhteydenpidossaan.

Käyttäjät voivat kuitenkin Facebookin asetuksista vaihtaa @facebook.com -osoitteensa pois näkyvistä ja laittaa tilalle oikeasti käyttämänsä sähköpostiosoitteen.

Lifehacker-sivuston oheisella videolla näytetään ohjeet osoitteen vaihtamiseksi:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.