Mainos

Facebook uudistaa uutissivuaan – nopeat nettisivut nostetaan hitaiden edelle

Sosiaalisen median palvelun Facebookin uutissivulla nopeasti latautuvat verkkosivut nostetaan todennäköisemmin näkyville kuin hitaasti latautuvat sivut. 

Facebook on aikeissa muuttaa uutissivujensa algoritmia lähikuukausina niin, että nopeasti latautuvia verkkosivuja suositaan hitaasti latautuvien sivujen kustannuksella. Facebook ilmoitti tulevasta muutoksesta blogissaan.

Facebookilla on valta hallita sitä, mitkä verkkosivut saavat näkyvyyttä käyttäjien uutissyötteessä. Nyt sosiaalisen median jätti ryhtyy ottamaan verkkosivustojen nopeuden myös huomioon, kun se päättää mitkä sivut saavat huomiota.

– Sellaiset tekijät kuten käyttäjien verkkoyhteydet ja ladattavien nettisivujen yleinen nopeus otetaan jatkossa huomioon. Jos jokin verkkosivu tuntuu latautuvan auki nopeammin kuin muut, saattaa linkki tuolle sivulle myös näkyä ylempänä uutissyötteessä kuin muut, Facebook kertoo blogissaan.

Facebook huomauttaa, että hitaanpuoleiset nettisivustot saattavatkin jatkossa huomata vähemmän Facebookista ohjattua verkkoliikennettä. Sosiaalisen median yhtiö jakaakin avuliaasti vinkkejä nettisivujen kehittäjille, jotta he pystyisivät parantaa sivustojensa latausaikoja.

Lähde: The Verge


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.