Mainos

Facebook tietää tarkalleen missä miljoonat ihmiset asuvat – taustalla kunnianhimoinen hanke

Facebook on onnistunut kartoittamaan satojen miljoonien ihmisten koteja viiden metrin säteellä. Laajan kartoituksen tarkoituksena on saada mahdollisimman monta ihmistä internetin pariin.

Facebook on kartoittanut ihmisten koteja 23 maassa, joiden väkiluku kattaa noin kolmanneksen maailman väestöstä. Näihin maihin kuuluvat muun muassa Kenia, Sri Lanka, Haiti ja Etelä-Afrikka.

Urakan toteuttamiseen yhtiö kertoo käyttäneensa erilaisia kuvaustekniikoita, valtioiden väestönlaskentatietoja ja avaruussatelliittien keräämiä tietoja. 

– Alustavassa analyysissa olemme todenneet, että hieman alle 50 prosenttia väestöstä asuu kaupungeissa. Kuitenkin 99 prosenttia väestöstä asuu 63 kilometrin päässä lähimmästä kaupungista. Jos pystymme kehittämään sellaisia viestintätekniikoita, jotka voivat kattaa 63 kilometriä riittävän suurilla datanopeuksilla, meidän pitäisi pystyä yhdistämään 99 prosenttia ihmisistä näissä 23 maassa, Facebook Connectivity Labin Tobias Tiecke kertoo.

"Paras tapa yhdistää kaupunkeja internetiin on tehdä se taivaalla"

Miehen mukaan tieto siitä, miten yhteisöt sijaitsevat suhteessa toisiinsa, on tärkeää tietoliikenneverkkojen suunnitellussa. Joki- tai tienvarsiyhteyksien päässä sijaitsevat kylät voitaisiin yhdistää maanpäällisillä tukiasemilla, kun taas hajallaan olevat yhteisöt vaativat muita ratkaisuja, kuten satelliittien käyttöä.

Facebookin strategisista innovaatioista vastaavan Janna Lewisin mukaan yhtiö odottaa tulevaisuutta jännittyneenä. 

– Satelliitit ovat jännittäviä meille. Tietomme osoittavat, että paras tapa yhdistää kaupunkeja internetiin on tehdä se taivaalla. Me yritämme yhdistää ihmisiä stratosfääristä ja avaruudesta, Lewis toteaa.

Lähde: Independent

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.