Mainos

Facebook-päivitys pelasti taaperon hengen: "Jos emme olisi nähneet sitä, meillä ei olisi ollut aavistustakaan siitä, mitä etsiä"

Netissä levinnyt päivitys auttoi paljastamaan lapsen vakavan sairauden. 

Törmättyään sosiaalisessa mediassa erään äidin päivitykseen lapsensa vaarallisesta silmäsairaudesta Taomi Sharlotten vaistot heräsivät. Sharlotte huomasi varoitusmerkit omalla tyttärellään, ja heti lomareissulta kotiin palattuaan hän päätti käydä tarkistuttamassa tyttärensä terveydentilan kaiken varalta lääkärillä.

Onneksi hän teki niin, sillä tytön vasemmasta silmästä paljastui retinoblastooma, lasten harvinainen silmäsyöpä. Silmästä löytynyt kasvain oli niin iso, että silmää ei ollut millään mahdollista pelastaa.

– Ainoa mahdollinen hoitomuoto oli silmän poistaminen. Se suoritettiin hänelle viikkoa myöhemmin, Sharlotte kertoo.

– Jos emme olisi nähneet päivitystä, meillä ei olisi ollut aavistustakaan siitä, mitä etsiä, huojentunut äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos syöpää ei oltaisi havaittu ajoissa, tytön tilanne voisi olla tällä hetkellä paljon huonompi. Nyt syöpä ei ollut vielä ehtinyt levitä, ja tytön tulevaisuus näyttää valoisalta. 

Tämä tapaus todistaa sosiaalisen median voimaa

Lydian pelastaneen päivityksen julkaissut Charlotte Salisbury kertoo, että hänelläkään ei aluksi ollut aavistustakaan Felicity-tyttärensä sairaudesta. Vasta sitten, kun hänen ystävänsä kannusti heitä lääkäriin valokuvassa näkyvän silmän valkoisen heijastuksen vuoksi, totuus paljastui. Hänen lapsensa silmistä löydettiin yhteensä kuusi aggressiivista syöpäkasvainta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aluksi Felicityn saatua diagnoosin, halusimme pitää asian salassa. Mutta halusin kertoa ihmisille, mitä etsiä, Salisbury kertoo suoitun päivityksensä yhteydessä

Onneksi äiti päätti julkaista päivityksen valokuvan paljastamasta silmäsairaudesta, sillä kymmenien tuhansien jakojen myötä se päätyi myös Sharlotten silmille ja paljasti hänen tyttärensä vakavan sairauden. 

Lähde: TheSun 

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.