Facebook lopettaa kolme sovellustaan – mukana ostettu suomalainen Moves

Facebook on kertonut lopettavansa kolme sovellusta vähäisen käytön takia. Loppu koittaa Movesille, tbh:lle sekä Hellolle.

Moves on Facebookin vuonna 2014 ostaman suomalaisyrityksen liikkumisen seurantaan tarkoitettu sovellus.

Moves-sovelluksen idea oli toimia puhelimessa jatkuvasti taustalla ja pitää kirjaa käyttäjän liikkumisesta ja vieraillusta paikoista. Sen keräämiä tietoja voi tarkastella aikajanamaisesti tai myös kartalta. Palvelu kertoi, kuinka paljon päivässä tai viikossa liikkui kävellen, juosten, pyöräillen ja niin edelleen matkana, askeleina tai kaloreina.

Movesin takana oli ensisijaisesti Sampo Karjalainen, joka on tullut tutuksi aiemmin Habbo Hotelista. Moves avasi palvelunsa tammikuussa 2013 ja Facebook osti yrityksen huhtikuussa 2014. Sampo Karjalainen toimi Facebookilla tuotesuunnittelijana, mutta jätti yhtiön LinkedIn-sivunsa mukaan maaliskuussa 2018.

Facebook ajaa alas Moves-sovelluksen ja Moves API -rajapinnan 31. heinäkuuta. Sovellus ei ole saanut enää hetkeen päivityksiä eikä ole esimerkiksi toiminut enää lainkaan Applen loppuvuodesta myyntiin tulleessa iPhone X:ssä.

Muista Facebookilta nyt lopetustuomion saavista sovelluksista tbh:n se hankki vasta viime vuonna. tbh oli nuorille opiskelijoille Yhdysvalloissa suunnattu nimettömän keskustelun mahdollistava sovellus.

Hello-sovelluksen Facebook itse julkaisi vuonna 2015 valituilla markkinoilla Brasiliassa, Yhdysvalloisa ja Nigeriassa. Se mahdollisti Facebook-tietojen yhdistämisen puhelimen yhteystietojen kanssa. Hello ajetaan alas tulevina viikkoina.

Facebookin mukaan se poistaa käyttäjätiedot kaikista kolmesta sovelluksesta 90 päivän sisällä.

”Arvioimme säännöllisesti sovelluksiamme selvittääksemme mitä ihmiset arvostavat eniten. Joskus tämä tarkoittaa sovelluksen sulkemista siihen liittyvien rajapintojen ohella. Tiedämme joidenkin ihmisten vielä käyttävän näitä sovelluksia ja olevan pettyneitä – ja haluasimme käyttää tämän tilaisuuden kiittää heitä tuesta. Mutta meidän täytyy priorisoida työtämme, jottemme ajaudu liian moneen suuntaan. Ja loistavien sosiaalisten kokemusten luominen ihmisille onnistuu vain kokeilemalla”, toteaa Facebook nyt lopettamispäätösten yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja