Facebook Lite julkaistiin laajemmin – näin saat kevyemmän Facebook-sovelluksen

Facebook on tuonut kevyemmän Facebook Lite -sovelluksen saataville entistä useammilla markkinoilla, uutisoi Reuters.

Hitaat mobiilidatayhteydet ja tökkivät älypuhelimet eivät ole välttämättä vain kehittyvien maiden ongelmia. Myös Facebook on nyt havahtunut tilanteeseen, johon se pyrkii vastaamaan huomattavasti kevennetyllä Facebook Lite -sovelluksella. Alle megatavun tallennustilaa vievä sovellus tarjoaa koostaan kuitenkin kaikki Facebookin perusominaisuudet päivitysten ja videoiden julkaisemisesta emojien käyttöön.

Facebook Lite voi olla varteenotettava vaihtoehto hitaita yhteyksiä tai vanhaa älypuhelinta käyttävien lisäksi myös niille, joita jatkuva mainonta Facebookissa ärsyttää. Toki Lite-versiossakin on mainoksia, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin perinteisessä vastineessa, lupailee Facebook TechCrunchin mukaan.

Alun perin viime elokuussa kehittyvien maiden markkinoille julkaistu Facebook Lite on pärjännyt sanalla sanoen mainiosti. Sovelluksella on käyttäjiä jo yli 100 miljoonaa eikä kasvu osoita laantumisen merkkejä.

Facebook Lite on nyt saatavilla useilla uusilla markkinoilla, myös Suomessa, ja se on ladattavissa Android-laitteille suoraan Google Play -kaupasta. Tällä hetkellä ei ole tietoa iOS-version markkinoille tuomisesta.

Kevennetty Facebook-sovellus on jatkoa yrityksille tuoda palveluja saataville myös edelleen 2G-verkkoa käyttäville. Aiemmin Facebook on jo julkaissut kevennetyn version Facebook Messenger -viestintäsovelluksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.