Facebook aikoo lopettaa poliittisesti painottuneiden ryhmien suosittelun käyttäjilleen

Facebook ja Twitter ryhtyivät toimenpiteisiin Trumpin uusimmista kirjoituksista liittyen koronavirukseen 0:58
Facebook ja Twitter ryhtyivät viime lokakuussa toimenpiteisiin Donald Trumpin uusimmista kirjoituksista liittyen koronavirukseen

Sosiaalisen median yhtiö Facebook aikoo lopettaa poliittisesti painottuneiden ryhmien suosittelun käyttäjilleen, toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi keskiviikkona tulosjulkistuksen yhteydessä.

Zuckerbergin mukaan linjaus on pitkäkestoinen ja sitä tullaan soveltamaan maailmanlaajuisesti.

Lisäksi Facebook aikoo vähentää poliittista sisältöä käyttäjille näkyvässä uutisvirrassa. Toimenpiteiden toivotaan rauhoittavan keskustelua erimielisyyttä aiheuttavista aiheista, yhtiö sanoi. Facebookia on toistuvasti syytetty esimerkiksi loukkaavan ja harhaanjohtavan sisällön sallimisesta.

Facebookin liikevoitto kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yhtiö kertoi viimeisen neljänneksen liikevoitokseen 11,2 miljardia dollaria eli noin 9,3 miljardia euroa. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna oli 53 prosenttia.

Loka–joulukuun liikevaihto oli 28 miljardia dollaria. Kasvua vuoden takaiseen verrattuna tuli 33 prosenttia. Suurin osa yhtiön liikevaihdosta syntyy mainoksista.

Yhtiön mukaan koronaviruspandemia on saanut ihmiset käyttämään sen palveluja aiempaa enemmän sekä työssä että vapaa-ajalla. Facebookin mukaan vähintään yhtä sen palvelua käytti joulukuussa 3,3 miljardia ihmistä, kun mukaan lasketaan myös Instagram, Whatsapp ja Messenger. Facebookissa käyttäjiä oli 2,8 miljardia.

Facebook kuitenkin varoitti kasvunsa mahdollisesta hidastumisesta kuluvana vuonna. Syynä ovat esimerkiksi erilaiset sääntelyn lisäämiseen liittyvät vaateet. Facebookin osake oli tulosjulkistuksen jälkeen noin 3,5 prosentin laskussa.

Lue myös:

    Uusimmat