F1-ura ohi – kuljettaja julkaisi koskettavan lopetusviestin

Kevin Magnussenin, 28, ajanjakso formula ykkösissä on tullut tällä erää päätökseensä. Tanskalaiskuljettaja julkaisi tästä koskettavan viestin, jossa hän palasi myös opettajien ikävään reaktioon kouluvuosinaan.

Joukon perältä F1-kauden päätökseen Abu Dhabissa lähteneen Magnussenin viimeinen kisa päättyi sunnuntaina sijaan 18. Haas-kuski ylsi kauden aikana yhteen pisteeseen, jonka hän sai Unkarin GP:n 10. sijallaan.

– Yksi kappale on suljettu tänään, ja millainen matka se onkaan ollut. Lapsesta saakka Formula 1 on ollut minun elämäni. Kun sanoin opettajille koulussa, että minusta tulisi F1-kuljettaja, he nauroivat minulle. Tiesin vain ilman epäilyksiä sydämessäni, että tekisin siitä totta, Magnussen kirjoitti sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan viestissä.

Magnussenin F1-uran erikoisuus oli, että sen ainoa palkintokorokesijoitus napsahti heti ensimmäisessä kisassa, kun tanskalainen ylsi McLarenilla kauden 2014 aloituksessa Australiassa toiseksi. Seuraavaksi vuodeksi hän jäi vaille kisakuskin tehtäviä, mutta Magnussen palasi tositoimiin Renault'n leivissä vuonna 2016 ja ajoi viimeiset vuotensa Haasilla 2017–20.

Uuden luvun aika

Magnussen kiitteli tukea, jota hän on saanut perheeltään ja erityisesti vanhemmiltaan. Hänen isänsä Jan Magnussen tiesi, mitä kohti poika yrittäisi, sillä Jan ajoi itse F1-sarjassa 1990-luvulla.

– Kun puhuin siitä, miten minusta tulisi F1-kuljettaja tulevaisuudessa, tunsin, että he (vanhemmat) aidosti uskoivat, että voisin tehdä sen. Vaikka heillä ei ollut lähimainkaan riittävästi rahaa, joka vaadittiin. 

– Olen ollut uskomattoman onnekas, että olen tavannut ihmisiä, jotka ovat pystyneet tukemaan minua unelmieni toteuttamisessa. Tulen olemaan heille ikuisesti kiitollinen.

Ensi vuonna on uuden haasteen aika, kun Magnussen ajaa WeatherTech SportsCar Championship -sarjassa Chip Ganassi Racing -tallissa. 

– Odotan innolla uutta lukua elämässäni. Siitä tulee uskomattoman jännittävää.

– Kiitos kaikille upeasta tuesta vuosien aikana. Toivon, että pystyn yhä viihdyttämään teitä sen parissa, mitä teen seuraavaksi. Nyt on aika palata Tanskaan ja juhlia joulua perheen parissa. Pysykää kaikki turvassa ja kiitos, Magnussen kirjoitti sydänemoji viestinsä päätöksenä.

Myös toisen Haas-kuskin Romain Grosjeanin F1-taival päättyy ainakin toistaiseksi. Haasin kisakuskeiksi hyppäävät formula kakkosista tuore mestari, saksalainen Mick Schumacher sekä venäläinen Nikita Mazepin.

Lue myös:

    Uusimmat