F1-tallien välit tulehtuneet – Renault tekemässä taas tylyn tempun McLarenille

F1:ssä McLaren ja Renault ovat tällä hetkellä kovassa keskinäisessä kisassa, kun molemmat tallit tavoittelevat niin sanottua "toisen ryhmän" ykköspaikkaa. Renaultin ja McLarenin välit ovat kuitenkin nyt pahasti tulehtuneet – McLarenin ison päätöksen myötä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avausviikonloppu ajetaan Itävallassa 3.-5. heinäkuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renaultin ja McLarenin välinen yhteistyö alkoi vuonna 2018, kun Renault korvasi Hondan McLarenin moottoritoimittajana.

Yhteistyö ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä McLaren palaa pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Mercedeksen kelkkaan. Mercedes korvaa Renaultin McLarenin moottorivalmistajana kaudella 2021.

Kyseisen ratkaisun jälkeen Renaultin ja McLarenin välit viilenivät.

Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että Renault ei suostu antamaan vuoden 2018 moottoreitaan McLarenille, joka olisi halunnut ajaa testejä uuden kauden alla.

Raporttien mukaan syy oli se, että Renault ei pitänyt McLarenin tulevasta moottoriratkaisusta.

Nyt Renault on tekemässä toisen tylyn tempun McLarenille.

– Huhujen mukaan Renault ei aio antaa heidän nykyisiä moottoreitaan McLarenille, niin sanottua kuvauspäivää varten, Sky Sportsin toimittaja Ted Kravitz sanoi blogissaan.

Kravitzin mainitsema kuvauspäivä tarkoittaa testirupeamaa, jossa F1-tallit voivat ajaa rajatun määrän kilometrejä heidän nykyisellä autollaan. Kyseinen mahdollisuus on verhottu mainoskuvausmahdollisuuksien alle.

Renaultin kielteisen kannan takia McLaren ei ole saamassa kyseistä mahdollisuutta.

– McLaren ei voi nyt ajaa testejä vuoden 2018 tai vuoden 2020 autoilla, Kravitz tiivisti.

McLarenin kuljettajat Carlos Sainz ja Lando Norris ovat ottaneet käyttöönsä Carlin-tallin F3-autot, joilla he ajoivat Englannin Silverstonessa viime viikolla.

Brittitalli McLaren oli edellisen F1-kauden iso onnistuja. Se nousi suurten, eli Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin takana neljänneksi.

McLarenin espanjalaiskuljettaja Sainz siirtyy alkavan kauden jälkeen Ferrarille. Vuonna 2021 McLarenin kuljettajakaksikon muodostavat Norris ja Renaultilta saapuva Daniel Ricciardo.

Lue myös:

    Uusimmat