F1-tähden kisamatka oli töpätä farssiin: "Kyse oli yhdestä tyypistä, joka ei tiennyt"

Ferrarin F1-kuljettajan Charles Leclercin matkustusaikataulut olivat pettää pahasti, kun hän suuntasi kotoaan Monacosta kisamatkalle Yhdysvaltoihin.

Leclerc kertoo joutuneensa vaihtamaan lentoa reittilentoon New Yorkin kautta, koska hänen matkustuslupansa Nizzasta lähteneelle Yhdysvaltain-lennolle aiheutti sekaannusta.

F1-kuljettajilla ja muilla ammattiurheilijoilla on poikkeuslupa matkustaa Yhdysvaltoihin voimassaolevista matkustusrajoituksista huolimatta, mutta Nizzan lentokentällä Leclercin papereita käsitellyt virkailija ei ollut selvillä tästä.

– Matkustuslupaani ei hyväksytty lentokentällä, enkä päässyt alkuperäiselle lennolleni, joten muutimme lentoa ja menimme viime hetkellä New Yorkin kautta, Leclerc sanoi Texasissa torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Kyse oli vain yhdestä Nizzan lentokentän tyypistä, joka ei jostain syystä oikein tiennyt, mikä poikkeuslupa on, ja minä jäin jumiin sinne.

Lopulta asia ratkesi Leclercin mukaan minuuttia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista, mutta tässä vaiheessa monacolaiskuskilta puuttui vielä muita matkustusasiakirjoja. Hän lensi tämän jälkeen uudella lennolla New Yorkiin.

Leclerc vieraili vielä ennen Austiniin tuloaan koripallon NBA-kauden avausottelussa Milwaukeessa, johon hänet oli kutsuttu yhdessä AlphaTauri-kuski Pierre Gaslyn kanssa ranskalaistähti Tony Parkerin seuraksi.

Lue myös:

    Uusimmat