F1-tähdelle lävähti lähtöruuturangaistus – Ferrari sai tuomaristolta näpeilleen

Ferrarin Charles Leclerc on saanut kolmen lähtöruudun rangaistuksen tänään lauantaina ajettavaan Itävallan F1-sprinttiin. Rangaistus pudottaa sprintin aika-ajossa kuudenneksi sijoittuneen monacolaisen yhdeksänteen lähtöruutuun.

Leclercin katsottiin estäneen aiemmin tänään ajetun sprinttiaika-ajon ensimmäisen osion aikana nopealla kierroksella ollutta McLarenin Oscar Piastria.

Tuomaristo päätteli kuulemisen jälkeen, että Ferrarin heikko kommunikointi oli tapahtuneessa merkittävässä asemassa. Tuomariston mukaan "ei ole epäilystäkään siitä, että tilanne oltaisiin voitu välttää". 

Leclerc selvisi sprinttiaika-ajon ensimmäisestä osiosta jatkoon vain yhden sekunnin tuhannesosan turvin. Lopulta Leclerc oli aika-ajossa kuudes, mutta putoaa saamansa kolmen lähtöruudun rangaistuksen myötä yhdeksänteen ruutuun.

Leclerc sijoittui viime vuonna MM-sarjassa toiseksi, mutta tämä kausi on sujunut häneltä ja Ferrarilta heikommin ja monacolainen on kuskien tilanteessa vasta seitsemäntenä.

Itävallan sprintti käynnistyy tänään Suomen aikaa kello 17.30. Eturivistä siihen ampaisevat MM-sarjaa johtava Red Bullin paalukuski Max Verstappen ja hänen tallikaverinsa Sergio Pérez.

Lue myös:

    Uusimmat