Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjaan kaavaillaan rajua sääntömuutosta – tähtikuskit raivostuivat: ”Ihan hevonpaskaa”

3:16
Videolla Singaporen GP:n aika-ajojen kärkikolmikon kommentit.

F1-sarjaan on hahmoteltu tuoreeltaan rajua sääntömuutosta, joka pistäisi kisaviikonloppujen kaavan uusiksi. Ehdotelma sai sangen kovaa tekstiä sarjan usealta tähtikuljettajalta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Raporttien mukaan F1 pohtii ideaa, jossa nykyinen lauantain aika-ajo muutettaisiin lyhyemmäksi sprinttikilpailuksi. Sen lähtöjärjestys määräytyisi MM-pistetilanteen mukaan.

Sprinttikilpailu taas määrittäisi sunnuntain pidemmän kisan lähtöjärjestyksen. Tosin. Sunnuntaina kisaan lähdettäisiin käännetyssä järjestyksessä.

Esimerkiksi nyt Singaporessa uusittu kaava tietäisi sitä, että Ferrarin Charles Leclerc lähtisi kisaan ruudusta 20, Mercedeksen Lewis Hamilton ruudusta 19. ja Ferrarin Sebastian Vettel ruudusta 18.

Miten kolmikko reagoi tähän?

– En olisi kovin iloinen. Lähden paljon mieluimmin liikkeelle ensimmäisestä ruudusta, enkä usko, että tuo on oikea ratkaisu F1:lle. Mielestäni parhaan pitää olla ykkönen ja parhaan pitää myös lähteä kärjestä, ei mitenkään käännetystä järjestyksestä, paalumies Leclerc pohti.

– En edes tiedä mitä sanoa tuohon. Ihmiset, jotka tekevät näitä ehdotelmia, eivät tiedä mistä he puhuvat, Hamilton tylytti.

Suorin kannanotto tuli Vetteliltä.

– Mielestäni tuo on ihan hevonpaskaa, jos rehellisiä ollaan, saksalainen latasi.

– Jos haluamme viedä asioita parempaan suuntaan, niin meidän pitää saada joukko tasaisemmaksi. Sitä kautta näemme parempia kisoja. Tuo olisi vain joku laastari. En tiedä, että kuka nero tuon keksi, mutta ei tuo ole mikään ratkaisu. Tuo on ihan väärä lähestymistapa, Vettel jatkoi.

Hamilton lähti hetimiten komppaamaan Vettelin näkemystä.

– Hän sanoi tuon paremmin kuin minä.

F1-sarjaan on kaavailtu merkittäviä sääntömuutoksia kaudelle 2021. Tuolloin F1-sarjan nykyinen concorde-sopimus päättyy. Tällä tarkoitetaan F1-tallien, kansainvälisen autoliiton FIA:n ja F1-sarjan oikeudet omistavan Liberty Median välistä sopimusta, joka määrittelee ehdot, joilla tallit kilpailevat, saavat televisiotuloja ja palkintorahoja. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja