F1-pomolta suoraa tekstiä jo kertaalleen potkut saaneesta venäläiskuljettajasta: "Tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa"

F1-sarjassa nähdään tulevalla kaudella uusvanha venäläiskasvo, kun Daniil Kvjat palaa kuninkuusluokkaan. Kvjat sai jo kerran potkut sarjan isoihin vaikuttajiin kuuluvalta Red Bullilta. Nyt hän tekee kuitenkin paluun itävaltalaisjätin sisartallissa, Toro Rossolla.

Kvjat nostettiin F1-sarjan kärkitalleihin kuuluvan Red Bullin ohjaimiin vuonna 2015. Seuraavana vuonna hän ajautui alamäkeen, mikä johti lopulta siihen, että Red Bull siirsi hänet takaisin sisartalli Toro Rossolle, josta toiseen suuntaan matkasi nuori hollantilainen, Max Verstappen.

Itse potkut tulivat kaudella 2017, Yhdysvaltain osakilpailun jälkeen.

Viime syksynä eteen tuli yllätys, kun Red Bull ilmoitti Kvjatin palaavan F1-sarjaan Toro Rosson ratissa.

Red Bullin neuvonantaja, F1-vaikuttaja Helmut Marko latoi varsin suoraa tekstiä Kvjatista.

– Hän on saanut kokemusta ja hän tietää, että tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa, Marko sanoi Kvjatista Speed Weekille.

– Hän on täyttänyt tähän mennessä odotukset, kuten on tehnyt myös Alexander Albon, joka on yllättänyt kaikki, Marko jatkoi ja käänsi puheet F1-sarjan thaimaalaiseen tulokaskuskiin.

Red Bull nosti Albonin F2-sarjasta täksi kaudeksi kuninkuusluokkaan. Albon muodostaa ensi kaudella Toro Rosson kuljettajakaksikon Kvjatin kanssa.

– Hän on tarvinnut vain lyhyen ajan vauhdin löytämiseen ja hän on antanut osoituksia hänen rohkeasta ajotyylistään, Marko hehkutti Albonia.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat