Totta se on: Kvjat tylysti sivuun Red Bullilta

Red Bullin F1-talli on vahvistanut kuljettajavaihdoksen, joka tulee voimaan välittömästi.

Tytärtalli Toro Rossolla ajanut Max Verstappen nousee Red Bullin kuljettajaksi ja on tallin kuljettaja jo viikon kuluttua Espanjan gp:ssä.

18-vuotias Verstappen syrjäyttää venäläiskuljettaja Daniil Kvjatin, jonka kohtalona on pudota Toro Rossolle.

– Max on osoittanut olevansa loistava nuori kyky. Hänen suorituksensa Toro Rossolla ovat olleet vakuuttavia ja annamme mieluusti hänelle mahdollisuuden ajaa Red Bull Racingilla, tallipäällikkö Christian Horner sanoo tiedotteessa.

– Dany (Kvjat) jatkaa kehittymistään Toro Rossolla, tallissa joka on hänelle tuttu, mikä antaa hänelle mahdollisuuden löytää uudelleen tasonsa ja näyttää kykynsä, Horner muotoilee.

Kvjat ajoi tulokaskautensa Toro Rossolla, minkä hälkeen hän siirtyi viime vuodeksi Red Bullille. Hän oli koko viime kauden kovan paineen alla ja sama on jatkunut tänä vuonna. Viime viikonloppuna hän kolaroi avauskierroksella kahdesti Sebastian Vettelin ja pilasi Vettelin, oman sekä tallikaverinsa Daniel Ricciardon kisan.

22-vuotias Kvjat on ajanut Red Bullilla kahdesti palkintopallille, viime vuonna Unkarissa hän oli toinen ja tällä kaudella Kiinassa kolmas.

Verstappen on ollut 23 kisan mittaisen uransa aikana kahdesti neljäs. Hän ajaa jatkossa Ricciardon tallikaverina, Kvjatin rinnalla ajaa Carlos Sainz junior.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja