F1-pomo kyseenalaistaa FIA:n nykylinjan: Max Verstappen ja Kimi Räikkönen olisivat jääneet rannalle

7:23
Tulosruutu: Max Verstappen voitti Italian GP:n

F1-talli McLarenin pomo Zak Brown ei ole lainkaan tyytyväinen kansainvälisen autoliiton FIA:n superlisenssisääntöihin. Brown nostaa esille Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin, kun hän hakee esimerkkejä nykykäytäntöjen mahdottomuudelle.

Brown kommentoi asiaa sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisen Colton Hertan potentiaalinen AlphaTauri-siirto meni puihin. Kovasti spekuloitu liike ei toteudu, koska Hertalla ei ole riittävästi superlisenssipisteitä (32 vaaditusta 40 pisteestä).

– Säännöt ovat sääntöjä ja niitä ei pitäisi rikkoa, mutta eri asia on se, että onko sääntyjä tehty oikein, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown mietti Motorsportweekin mukaan.

– Jos esimerkiksi Colton (Herta), joka on voittanut useita IndyCar-kisoja, ei saa superlisenssiä, niin ehkä meidän pitää tarkistella systeemiä uudelleen, Brown jatkaa.

Brown nostaa esiin kaksi F1-mestaria.

– En usko, että Max Verstappen olisi saanut lisenssiä, eikä Kimi Räikkönen, Brown muistuttaa.

Verstappen olisi jäänyt rannalle, sillä hänellä oli vain 15 pistettä siinä vaiheessa, kun hän teki F1-debyyttinsä vuonna 2015. Räikkösellä pisteitä olisi ollut 18, kun hän kisasi ensimmäistä kertaa F1:ssä vuonna 2001.

Brownilta tiedusteltiin sitä, olisiko Herta ollut tyrkyllä McLarenille – Brownin ulostuloon liittyen.

– En laskisi häntä mistään pois, mutta toimimme McLarenin etujen mukaisesti, emmekä mitenkään AlphaTauria auttaen, Brown huikkasi, viitaten siirtohuhuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja