Entinen F1-kuski oli jo valmiina hyppäämään kisavastuuseen – tallille iski hätä koronatestin epäselvyyksien takia

Paikkansa F1-sarjassa viime kauden jälkeen menettänyt Alexander Albon oli jo valmiudessa korvaamaan Williamsin Nicholas Latifin viime viikonlopun Belgian GP:ssä, kertoo F1-toimittaja Joe Saward.

Saward kertoo blogissaan, että Williams joutui äkillisesti etsimään korvaajaa Latifille.

– Sitä ei yleisesti tiedetä, että juuri ennen Belgian GP:tä Nicholas Latifin koronatesti oli epäselvä, ja samalla, kun kanadalaisen piti käydä uusintatestejä läpi, Williamsin piti etsiä hänelle korvaajaa Spassa, Saward kirjoittaa.

Tässä kohtaa huomio oli Sawardin kiinnittynyt Red Bullin varakuskina nykyisin toimivaan Alexander Alboniin, jolla on vielä tuore kokemus F1-kisaamisesta.

(Sergio) Perezin jatkaessa Red Bullilla vuonna 2022 itävaltalaisella juomayhtiöllä ei ole mitään hyötyä Albonin pitämisestä, elleivät he tee muutoksia AlphaTaurille, mikä ei ole todennäköistä, Saward jatkaa.

– Albonilla ei myöskään ole juuri syytä jäädä Red Bullille, jos muita vaihtoehtoja on tarjolla. Tästä osoituksena on hänen menemisensä IndyCar-kisaan Indianapolisiin, kun tuli huhuja siitä, että hän paikkaa Romain Grosjeania ranskalaisen siirtyessä Andrettille vuonna 2022.

Albon on yhdistetty huhuissa myös Williamsin ensi kauden kisakuskiksi, jos tiimin nykyinen kuljettaja George Russell siirtyy Mercedekselle Valtteri Bottaksen tilalle.

– Russell epäilemättä puoltaa ystäväänsä Albonia, jos Williams kysyy häneltä, kuka on paras vaihtoehto tiimin kannalta. George tietää, kuinka hyvä Alex on, Saward uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat