F1-pomo hehkuttaa estoitta Valtteri Bottasta – heitti myös piikin Lewis Hamiltonin suuntaan

F1:n urheilujohtaja Ross Brawn antaa kovia kehuja Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen suuntaan sunnuntain Venäjän GP:n jäljiltä. Brawn otti myös osaltaan kantaa viikonlopun kohuaiheeseen – Lewis Hamiltonin saamiin aikarangaistuksiin.

Brawn nosti esille perinteisessä F1-kisan jälkeisessä kolumnissaan sen, miten Mercedeksen suomalaiskuski Bottas rakastaa Venäjää ja ”Venäjä rakastaa häntä”.

– Kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa neljän vuoden aikana on huikea saldo. Hän ei tehnyt virheitä, Brawn aloitti.

– Olisi ollut kiehtovaa nähdä, että miten erilaiset strategiat olisivat kohdanneet Mercedeksen sisällä. Lewis aloitti pehmeän seoksen renkailla ja Valtteri keskikovalla seoksella. Nyt emme nähneet, että mitä kisan lopulla olisi tapahtunut.

Brawn viittasi tällä siihen, miten Hamiltonin voittotaistelu oli ohi kahden viiden sekunnin aikarangaistuksen myötä. Hamilton tipahti kärkipaikalta kolmanneksi, kauaksi suomalaisesta ja Red Bullin Max Verstappenista.

Tämä ei kuitenkaan vähentänyt Bottaksen suorituksen arvoa.

– Valtteri ajoi loistavasti. Kisa kertoi paljon hänen luonteestaan. Hän on kokenut epäonnea tällä kaudella, mutta nyt hän näytti sen, miten hän pystyy nousemaan ylös ja taistelemaan.

– Näyttää siltä, että kritiikki vain ruokkii häntä, eikä paina häntä alas. Valtteri on rakentanut hiljalleen päättäväistä hyökkäystä Lewisia vastaan, Brawn miettii.

Hamiltonin kohdalla Brawn viittasi osaltaan huonoon tuuriin, jota Hamilton on kokenut viimeisimmissä kisoissa. Brawn viittasi muun muassa Monzaan, jossa Hamilton sai rangaistuksen tultuaan väärään aikaan varikolle.

Sunnuntaina Hamiltonille tuomittiin iso aikarangaistus, kun hän teki kaksi harjoituslähtöä väärästä paikasta.

– Henkilökohtaisesti ottaisin hieman takapakkia ja miettisin, että miten varmistan sen, ettei tuollaisia haavereita enää satu.

– On helppoa ajatella, että koko maailma on sinua vastaan. Fakta on kuitenkin se, että melkeinpä aina on jotain, mitä olisi voinut tehdä toisin ja mistä voi oppia, Brawn heitti.

Brawnin kuvainnollinen viesti oli samalla pieni piikki Hamiltonin suuntaan. Brittikuski kun väitti kisan jälkeen, että F1:n tuomarit ”yrittävät pysäyttää hänet”. 

Brawn kehui myös Racing Pointin Sergio Pereziä, joka ajoi sunnuntain kisassa neljänneksi.

– Hän ei edes saanut autoonsa isoa päivityspakettia, joka asennettiin Lance Strollin autoon. Silti hän löi pöytään tuollaisen suorituksen, joka näytti sen, että miksi hänen on syytä pysyä F1:ssä, Brawn kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja