F1-pomolta kulissipaljastus: Sebastian Vettelin yllätyssiirto yhdestä miehestä kiinni

Palaako Sebastian Vettel sittenkin Red Bullille? Tämä on F1-varikon polttava puheenaihe kauden toisen kisan alla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hurja huhu tuli pinnalle torstaina, kun Motorsport-Totalin toimittaja Christian Nimmervoll kertoi, että Red Bull haluaisi Vettel takaisin riveihinsä.

Nimmervoll väitti, että 49 prosenttia Red Bullista omistava Dietrich Mateschitz olisi ohjeistanut tallin neuvonantajaa ja kuljettaja-asioista vastaavaa Helmut Markoa värväämään Vettelin takaisin tallinsa kuskiksi – viimeistään kaudeksi 2021.

Väitteen mukaan Red Bullin nykyinen kuljettaja Alex Albon siirtyisi AlphaTaurille ja Daniil Kvjat joutuisi luopumaan paikastaan.

Asiassa oleellisesti esillä olevan AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost antoi varsin kovan kommentin F1:n kulissien takaa.

– Loppujen lopuksi Vettelin paluu on kiinni Dietrich Mateschitzista, Tost paljasti RaceFansin haastattelussa.

76-vuotias Mateschitz on luonut energiajuomayhtiö Red Bullista valtavan imperiumin. Yhtiön liiketoiminta on laajentunut vuosien saatossa niin urheilun kuin muun muassa televisioalan puolelle.

Vettelin Red Bull -paluukuviossa on mutkia matkassa, sillä energiajuomayhtiön osake-enemmistö (51%) on thaimaalaisen Yoovidhyanin perheen omistuksessa. Yoovidhyanin perhe on tukenut Red Bullin nykyisen kuljettajan Albonin tietä tallin toiseksi kisakuskiksi.

Vettel itse kommentoi Red Bull -huhuja Itävallan GP -viikonlopun alla. Saksalaiskuljettajalta kysyttiin, miten hän vastaisi, jos Red Bull kysyisi häntä kuskikseen.

– Vastaus olisi todennäköisesti kyllä, Vettel myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat