”F1 on vitsi” – mestarikuskilta kovaa puhetta moottoriurheilun todellisesta kuninkuusluokasta

IndyCar-sarjan kaksinkertainen mestari, australialainen Will Power näkee F1-sarjan kilpailullisesti ala-arvoisena sarjana.

F1 on saavuttanut viime vuosina uutta suosiota Yhdysvalloissa Netflixin Drive to Survive -sarjan innoittamana, mutta Powerin mukaan kyseessä on kuitenkin varsin kehno paikka kuljettajille.

Team Penskea edustavan Powerin tuomio on varsin kova.

– Formula 1 on vitsi kilpailullisesti, mutta ei kuskien kannalta. He ovat uskomattomia kuskeja, ja säälin heitä siitä, etteivät he pääse kokemaan samaa tyydytystä kuin me.

– Tämä on avorenkaisten autojen korkein taso, Power kehuu IndyCar-sarjaa Racing News 365 -sivuston mukaan.

Formulakausi on startannut Red Bullin dominoinnilla, joka on nakertanut kiinnostusta moottoriurheilun kuninkuusluokaksi kutsutulta sarjalta.

– Minusta F1 olisi niin paljon parempi, jos siinä olisi samanlainen systeemi kuin IndyCarissa. Rakastan teknologiaa ja autonvalmistajien osuutta siinä, se on mahtavaa, mutta katsojana sanoisin, että hitto, millaista se olisi, jos kaikilla olisi Red Bull?

– Sen yksinkertaisesti tietää, että Max voittaa joka kisan, jos ei jonkin mene vikaan. Kuvittele olevasi tulokas, joka voisi voittaa kisan. Sen kuitenkin tietää, ettei sellaista koskaan tapahdu sen sarjan politiikan takia, Power toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat