F1:n virtuaalikisa sai hämmentäviä piirteitä – Kimi Räikkösen tallikaveri sekoili oikein kunnolla

F1:n kilpailutoiminta on keskittynyt virtuaalipuolelle viime viikkojen aikana. Sunnuntaina ohjelmassa oli Brasilian GP, jossa nähtiin huima voittotaistelu.

F1 on pyrkinyt keksimään oheistoimintaa koronaviruspandemian yhteyteen. Sunnuntaina ajettu Brasilian kisa oli jo neljäs F1:n virallinen virtuaaliosakilpailu.

Sen voittoon ajoi Red Bullin thaimaalaiskuski Alexander Albon, joka kävi koko kisan ajan kovaa taistoa Ferrarin monacolaiskuljettajaa Charles Leclerciä vastaan.

Kaksikon välinen taistelu käynnistyi kaaosmaisen lähdön jälkeen.

Albon ja Leclerc lähtivät kisaan ruuduista viisi ja kuusi. Heidän asetelmansa kohenivat, kun he pystyivät välttämään lähtösuoralla tapahtuneen neljän auton kolarin.

Yhteenotossa pahiten asetelmiaan menetti paalupaikalta lähtenyt Stoffel Vandoorne, joka koki kovia osuttuaan yhteen George Russellin ja huippustartin saaneen Enzo Zittipladin kanssa.

Kisan lähtö näkyy jutun yläreunan videolta.

Williams-kuski Russellin koettelemukset eivät suinkaan tähän loppuneet.

Kierroksella kaksi Russell kävi taistelua Alfa Romeon italialaiskuljettajan Antonio Giovinazzin kanssa. Pitkällä takasuoralla Giovinazzi antoi Russellille varsin mojovan mällin, mikä ei ilahduttanut brittiä.

– Antonio Giovinazzi, MAMMA MIA, Russell pyöritteli päätään.

– Meidän täytyy vaihtaa pari sanaa, Williams-kuski päivitteli kisan jälkeen.

F1:ssä suomalaiskuskin Kimi Räikkösen tallikaverina toimivan Giovinazzin osalta Brasilian GP ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Kierroksella 11 hän otti yhteen toisen Williams-kuljettajan, Nicholas Latifin kanssa. Tilanteessa Latifi oli juuri ohittanut Giovinazzin, joka lähti hakemaan kuittausta. F1:n viralliseen lähetykseen ikuistettiin varsin erikoinen näky. Giovinazzi nimittäin antoi Latifille enemmän kuin voimakkaan töötin, suoranaisen lätkätaklauksen.

Kohta löytyy tästä.

Kolarin jälkeen Giovinazzi jätti kisan kesken.

Kärjessä Albon ja Leclerc kävivät intensiivistä taistelua kierros toisensa perään. Hyvät ystävykset osoittivat myös vahvaa urheiluhenkeä, kun pienet kolautukset unohdettiin välittömästi.

Kisan ratkaisu nähtiin jo muutama kierros ennen loppua, kun Leclerc sai kolmen sekunnin aikarangaistuksen. F1:n kaksi edellistä virtuaalikisaa voittanut Leclerc tipahti lopulta kolmanneksi.

Albonin jälkeen toisen sijan nappasi Williams-kuski Russell.

– Tärisin kisan jälkeen - kaiken adrenaliinin takia. Paine oli ihan älytön, Albon totesi kaksintaistelusta Leclercin kanssa.

F1:n virtuaalikisat jatkuvat heti ensi sunnuntaina, kun ohjelmassa on Espanjan GP.

Lue myös:

    Uusimmat