Mainos

Mika Häkkinen vertaa Vettelin arvostelua omaan klassikko-ohitukseensa: ”50 senttiä oikealle eikä minua olisi kutsuttu supertähdeksi”

0:58

Mika Häkkinen toppuuttelee Sebastian Vetteliin kohdistuvaa kritiikkiä, kun saksalaiskuljettaja on pudonnut loppukauden käynnistyttyä jälleen F1-sarjan mestaruustaistelusta. Häkkisen mukaan Vettelin oli pakko yrittää ohitusta Max Verstappenista.

Vettel putosi Japanin GP:n kuudennella sijallaan jo 67 pisteen päähän jälleen yhden voiton ajaneesta Lewis Hamiltonista. Mercedes-kuski voi varmistaa viidennen maailmanmestaruutensa jo ensi viikolla Yhdysvalloissa.

Häkkinen kertoo Unibetin blogissaan syitä Ferrarin loppukauden romahdukseen.

– Kaikki miettivät, tekeekö Sebastian liikaa virheitä, talli huonoja päätöksiä vai onko autossa jotain vikaa.

– Sanoisin ongelmien johtuvan vähän kaikesta. Voittaakseen pitää ottaa huomioon pienetkin yksityiskohdat ja tehdä pieniä parannuksia eri osa-alueilla. Sama pätee myös toisin päin: pienet virheet kasautuvat nopeasti, ja ongelma alkaakin näyttää isolta, Häkkinen sanoo.

Mercedes on Häkkisen mukaan saanut vapautettua alkukauden ongelmiensa jälkeen auton täyden potentiaalin. Auto pystyy mihin vain, ja Hamilton näyttää nauttivan silmin nähden olostaan radalla.

Mistä Ferrarin ongelmat johtuvat?

Vetteliä on arvosteltu kuluvalla kaudella useista ajovirheistään, joista rajuin oli radalta liukastelu Saksan GP:n kärkipaikalta. Tuon jälkeen kaikki on näyttänyt menneen pieleen. Häkkisen mukaan kritiikki on ollut jopa kohtuutonta.

– En usko, että Ferrarilla on isoja ongelmia tai että Sebastian on unohtanut, miten voitetaan.

– Paljon on puhuttu Sebastianin ajovirheistä. Niitä ei oikeastaan ole ollut paljon, mutta mestaruustaistelussa jokainen virhe korostuu, Häkkinen toteaa.

Suzukassa Vettel lähti yrittämään optimistista ohitusta Red Bullin Max Verstappenista Spoon-mutkassa. Hollantilainen sulki tilan, mikä aiheutti autojen yhteentörmäyksen ja Vettelin putoamisen hännille. Häkkisen mukaan Vettelin oli pakko yrittää ohitusta.

– Oliko virhe yrittää ohitusta Maxista? Ei ollut. Sebastian tiesi, että hänen piti antaa kaikkensa. Kun yrittää voittaa sijoja kisan alkuvaiheessa, pitää olla valmis riskeihin. Sebastianin oli pakko koettaa päästä lähelle Mercedeksiä, joten nähdessään tilaa Maxin vasemmalla puolella hän yritti ohitusta.

Spa 2000 olisi voinut mennä toisin

Häkkinen nostaa esiin esimerkin omalta uraltaan, jossa nerosta olisi hyvinkin voinut tulla tunari hiukan eri tapahtumakulun seurauksena.

– Minulta kysytään usein vuoden 2000 Belgian osakilpailusta, jossa ohitin Michael Schumacherin Ferrarin koukkaamalla Ricardo Zontan oikealta puolelta 300 km/h:n vauhdissa. Ohitus onnistui, ja voitin kilpailun.

– Jos Ricardo olisi siirtynyt 50 senttiä oikealle, olisimme osuneet yhteen. Silloin minua ei olisi kehuttu supertähdeksi, vaan tilanne olisi ollut tyystin erilainen.

– Mestaruustaistelussa pitää ottaa riskejä. Sellaista F1 on. Vasta kun lakkaa ottamasta riskejä, on ongelmissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja