F1-legendalta viiltävä viesti Max Verstappenille

F1-legenda Sir Jackie Stewart latasi Dailymailin haastattelussa suoraa tekstiä Max Verstappenille Monzan kisaviikonlopun kohukolarista. Kolminkertainen maailmanmestari totesi, että Verstappenin tulisi aikuistua.

Monzassa nähtiin kohahduttava tilanne, kun maailmanmestaruudesta taistelevat Red Bullin Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolaroivat toisensa ulos kisasta. Stewart oli pettynyt Verstappenin käytökseen, koska tämä ei tarkistanut Hamiltonin tilaa. Verstappenin auton rengas pyörähti Hamiltonin pään päältä ja turvakaarella oli jälleen suuri merkitys, että suuremmalta vahingolta säilyttiin.

– Verstappenin aikuistumisessa kestää kauemmin aikaa, kun voisi luulla. Se, että ei edes mene katsomaan Hamiltonia vakavan onnettomuuden jälkeen, jossa on ajanut toisen kuljettajan yli. Se on sellaista, mitä en ymmärrä. Varsinkin, kun hän oli vielä autossaan ja pysyi siellä pitkään. Maxilla on paljon opittavaa, mutta ketä hän kuuntelee? Stewart sanoi.

– Jos olisin heidän tallipäällikkönsä, niin sanoisin heille, että älkää hyvä jumala tehkö sitä uudestaan. Vaikka johdatkin MM-sarjaa, ei se tarkoita, että olisit luodinkestävä, Stewart jatkoi.

Verstappen sai tilanteesta kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Venäjän Sotshissa. Stewart ei usko, että Verstappen oli yksin syypää tapahtuneeseen.

– Tuomaristolla on enemmän tietoa, mutta jos he olivat varmoja Verstappenin syyllisyydestä, niin miksi hän sai vain kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen? Jos turvakaarta ei olisi ollut, niin Lewis olisi voinut kuolla ja syyllinen saisi vain pienen näpäytyksen! Stewart totesi.

F1-sarja jatkuu 26. syyskuuta ajettavalla Venäjän GP:llä. Katso pääkuvan videolta Verstappenin ja Hamiltonin kolari.

Juttua korjattu 17.06: Hamilton ei saanut tilanteesta 10 sekunnin aikarangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat