Valtteri Bottakselle haettiin aggressiivista taktiikkaa – paha takaisku heti ensimetreillä: "Yritimme jotain erilaista"

Mercedeksen Valtteri Bottas piti asemansa Britannian GP:n sprintissä lauantaina. Bottas lähti kisaan ruudusta kolme, ollen maalissa kolmas. Mercedes haki Bottakselle aggressiivista taktiikkaa. Päätarkoitus meni pieleen heti alkuvaiheilla.

Bottas oli ainut kärkikymmeniköstä, joka lähti sprinttikisaan pehmeän seoksen pyörillä.

– Yritimme tehdä jotain erilaista. Tavoitteena oli ohittaa Max (Verstappen) heti ensimmäisellä kierroksella. Noh, niin ei käynyt, Bottas mietti.

Kakkosruudusta sprinttiin lähtenyt Verstappen ohitti heti lähdössä Lewis Hamiltonin. Mercedeksen oli tarkoitus suojella Hamiltonia taktiikalla, jossa Bottas olisi kuitannut Verstappenin heti lähdössä.

– Hän (Verstappen) sai myös hyvän lähdön. Olin sitten ensimmäisissä mutkissa vähän pussissa. En pystynyt hyödyntämään saumoja, Bottas jatkoi.

Bottas oli ohittaa Hamiltonin ensimmäisissä mutkissa. Britti piti asemansa, minkä jälkeen hän haastoi Verstappenin. Tämä onnistui peittämään Hamiltonin yritykset, ajaen lopulta sprintin voittoon. Hamilton oli toinen ja Bottas kolmas.

– Pystyin pitämään kolmossijan, vaikka renkaisiin tuli rakkuloita. Ihan ok sprintti, Bottas summasi.

Etukäteen ajateltiin, että pehmeällä seoksella sprintiin lähteneet kuljettajat olisivat olleet vaikeuksissa renkaiden kuluman kanssa. Toisin kävi. Myös keskikovan seoksen pyörillä ajaneet kuljettajat kokivat rengasvaikeuksia 17 kierroksen pyrähdyksen aikana.

– Tämä päivä näytti sen, että sunnuntaina riittää haasteita. Silloin pitäisi olla lämpimämpää, mikä voi aiheuttaa lisää ongelmia. Noh, nyt ainakin tiedämme sen, että mitä voi olla luvassa, Bottas pohti.

Bottas: "Toivottavasti kaikki osuu taktiikan puolesta nappiin"

Verstappen: "Minun ja Lewisin välillä oli todella tiukkaa"

Hamilton: "Toivottavasti huomenna on parempi päivä"

Räikkönen: "Vähän parempi lopputulos"

Lue myös:

    Uusimmat