F1-kuskilta villi väläyttely – kahden ison formulatallin kuskivalinnat selvillä jopa kuudeksi kaudeksi?

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
Videolla juttua F1:n hurjasta torstaista: Carlos Sainz Ferrarille ja Daniel Ricciardo McLarenille.

Charles Leclerc ja Carlos Sainz Ferrarilla, Daniel Ricciardo ja Lando Norris McLarenilla. Nämä kombinaatiot saattavat pysyä voimissaan useiden kausien ajan. Näin uskoo F1-kuljettaja George Russell.

Ferrari ja McLaren kertoivat kuljettajamuutoksista torstaina. Ferrari tiedotti tehneensä kahden vuoden mittaisen sopimuksen Sainzin kanssa (kaudet 2020 ja -21). McLaren taas värväsi Sainzin tilalle Ricciardon, joka saapuu talliin Renaultilta.

Tällä hetkellä Williamsilla ajava ja Mercedeksen kuljettajaohjelmaan kuuluva George Russell uskoo, että Ferrarin ja McLarenin nykyiset kuljettajakokoonpanot voivat pysyä kasassa jopa useiden vuosien ajan.

– Jos miettii Ferraria, niin he rakentavat nyt tulevaisuutta Charlesin ja Carloksen kanssa. He voivat mennä tuolla kaksikolla jopa viisi, kuusi tai seitsemän vuotta, Russell arvioi Sky Sportsin haastattelussa.

– Uskon, että jokainen organisaatio tarvitsee pysyvyyttä. Ferrarilla on kaksi erittäin hyvää kuljettajaa taistelemassa rinnakkain. Ihan sama juttu Landon ja Danielin kohdalla. Ricciardolla on vielä useita ajovuosia jäljellä.

– Hän (Ricciardo) ja Lando voivat ajaa McLarenilla seuraavien neljän, viiden tai kuuden vuoden ajan. Tulevaisuutta miettiessä, tuo menee ihan järkeen, Russell pohdiskeli.

Kahdesta mainitusta tallista McLaren on tekemässä vaikeampien vuosien jälkeen paluuta huipulle. Britallin osakkeet ovat olleet nousussa, minkä lisäksi McLaren saa piakkoin itselleen Mercedeksen moottorit.

Lue myös:

    Uusimmat