F1-kuskien rähinä äityi painokelvottomaksi – "Radan epäurheilijamaisin kuljettaja"

Renault-kuski Nico Hülkenberg ei sulattanut Haas-tallin tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussenin ajotyyliä Unkarin GP:ssä.

Kaksikko taisteli 11. sijasta kisan loppupuolella. Hülkenberg yritti ohitusta Magnussenista ulkokautta, mutta Haas-kuski sulki oven, minkä seurauksena saksalainen ajautui nurmikolle.

Tuomaristo näki Magnussenin toimineen sääntöjenvastaisesta ja antoi tälle viiden sekunnin aikarangaistuksen. Magnussen oli lopulta 11:s, Hülkenberg keskeytti jarruongelmien takia. 

Hülkenberg marssi kisan jälkeen tv-haastattelua tehneen Magnussenin luokse ja haukkui tätä kameroiden edessä. Tanskalainen ärtyi tästä laukoen törkeyksiä kilpaveljelleen.

– Ime pallejani, kulta, Magnussen totesi rivosti.

Hülkenberg antoi oman vastineensa hetkeä myöhemmin.

– Onnittelen häntä siitä, että hän on oli jälleen kerran radan epäurheilijamaisin kuljettaja. Kun puhutaan kisaamisesta, hän on häijy, Hülkenberg kommentoi.

– Oman aseman tiukka puolustaminen on ok, mutta hän tekee sen säälimättömästi ja puskee muita seinään. Mitä hän teki tuolla, ajoi leveäksi ja pakotti minut nurmelle, se on ****** touhua, saksalainen summasi painokelvottomasti.

Kaksikon välillä nähtiin pahaa verta jo avauskierroksella, kun Magnussen haukkui Hülkenbergiä tiimiradiossa tämän taistelusta Haas-kuski Romain Grosjeanin kanssa.

– Tästä tulee likainen kisa, jos täällä saa tehdä sen mitä Hülkenberg teki Grosjeanille, Magnussen varoitteli. 

Tuomaristo ei nähnyt avauskierroksen tilanteessa mitään väärää.

Lue myös:

    Uusimmat