F1-kuski pyörii potkuhuhujen keskiössä – epäonnistui jälleen kerran: ”Olen pettynyt itseeni”

Red Bullin ranskalaiskuljettaja Pierre Gasly on kovien paineiden alla tänä viikonloppuna Itävallassa. Gasly yrittää taistella tallipaikkansa puolesta Red Bullin kotikisassa. Lauantaina Gasly kyykkäsi jälleen kerran, kun hän jäi hännille aika-ajojen loppuhuipennuksessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull -kuskeilta nähtiin hyvin kaksijakoisia otteita. Max Verstappen taisteli tiukasti jopa paalupaikasta, oltuaan lopulta kolmas. Verstappen lähtee kisaan toisesta ruudusta Mercedeksen Lewis Hamiltonin rangaistuksen myötä.

Gaslyllä aika-ajojen loppuhuipennus meni aivan poskelleen. Ranskalaiskuljettaja oli viimeinen aikanoteerauksen tehneistä kuljettajista, eli yhdeksäs. Kisaan Gasly lähtee ruudusta kahdeksan, sillä edestä Haasin Kevin Magnussen tippuu hänen taakseen lähtöruuturangaistuksen myötä.

– Olen pettynyt itseeni, etten onnistunut saamaan optimaalista kierrosta aikaiseksi juuri silloin kuin olisi pitänyt, Gasly harmitteli PlanetF1:n mukaan.

Gasly on jäänyt alkukaudella pahasti tallikaverinsa Verstappenin jalkoihin. Keskinäisessä pistevertailussa ero on raju; 100-37 Verstappenin hyväksi.

Talvella Toro Rossolta Red Bullille nostettu Gasly on pyörinyt potkuhuhujen keskellä jo useamman viikon ajan. Lisää tuulta purjeisiin tuli muun muassa Itävallan GP:n alla, kun Red Bullin neuvonantaja ja kuskipäätöksistä vastaava Helmut Marko myönsi suoraan olleensa hyvin pettynyt Gaslyn otteisiin Kanadan ja Ranskan osakilpailuissa.

Gasly itse on puhunut siitä, ettei hän stressaa kohtalonsa perään.

– Minun on nyt vain pakko mennä eteenpäin ja keskittyä taas tiukasti sunnuntaina. Tästä voi vielä nousta – mikään ei ole ohi. Meillä on vahva auto ja saa nähdä, että mitä pystymme tekemään kisassa, Gasly pohti. 

Lue myös:

    Uusimmat