F1-kriisitallin pomolta yllättävä lausunto: auto onkin huomattavasti parempi kuin viime kaudella

Williams-talli on talvitesteistä myöhästymisestään huolimatta onnistunut rakentamaan paremman F1-auton kuin viime vuonna, väittää tiimin tekninen johtaja Paddy Lowe.

Brittitallin poissaolo kahdelta ensimmäiseltä testipäivältä herätti runsaasti huomiota Barcelonassa, ja tallipomoClaire Williams joutui useaan kerran selittelemään tiimin tilannetta median edessä.

Auto saatiin lopulta radalle ensimmäisen testiviikon kolmantena ajopäivänä. Ensisilmäys paljasti, että autossa näkyy hyvin pitkälle vietyjä aerodynaamisia ratkaisuita, joten ainakaan suunnittelutyöstä ei tiimi ollut talven aikana liikaa nipistänyt.

Tekniikkapomo Paddy Lowen mukaan uusi FW42-auto on osoittautunut lupaavaksi peliksi, vaikka kierrosajat jäivät vielä Barcelonassa piippuun.

– Auto, joka on paljon ajettavampi ja sitä kautta kehityskelpoinen, ja jolla voi hallita renkaita, balanssia ja vauhtia, ei totisesti ollut kuvaus, joka pystyimme käyttämään viime vuoden autosta. Joten tämä on erittäin rohkaisevaa, Lowe kommentoi.

Williamsilla uskaltaa jo ajaa mutkiin

Williams on pudonnut F1-sarjassa vuosien 2014 ja 2015 valmistajien MM-sarjan kolmostilaltaan syöksykierteellä koko joukon hännille. Viime kaudella tiimi sai kokoon vain seitsemän MM-pistettä.

Tällä kaudella testiviivästys ei ainakaan ole auttanut eteenpäin menemisessä, mutta Lowella riittää uskoa tulevaan. Ainakin Robert Kubican ja George Russellin on auton ohjaimissa pystyttävä luottamaan ajokkiinsa.

– Kun käännät mutkaan, niin tiedät, mitä tapahtuu, koska niin tapahtui edelliselläkin kerralla. Tämä on yksi avainasioista, joka on parantunut erittäin merkittävästi, Lowe taustoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat