F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kopiointikohu paisuu: Mercedes vedettiin mukaan FIA:n tutkintaan

3:46
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen selvitti maaliskuussa, mistä Racing Pointin kopiointikohussa on kyse.

Renault-tallin protesti Racing Pointin valmistamaa F1-autoa kohtaan on johtanut tutkintaan, jossa myös Mercedes on joutunut toimittamaan Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle osia viime vuoden autostaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa


Racing Point suunnitteli kauteen 2020 auton, joka vaikutti jo talvitesteissä täysin Mercedeksen viime vuoden mestariautosta kopioiduksi. Tuolloin FIA näki tallin ottaneen vain mallia moottorivalmistajansa Mercedeksen autosta, mutta sunnuntaisen Steiermarkin GP:n jälkeinen protesti on avannut tutkinnan uudelleen.

Renault’n Daniel Ricciardo jäi kisassa Racing Pointin Sergio Perezin ja Lance Strollin jälkeen kahdeksanneksi, joten ranskalaistalli päätti käyttää selvästi hihassaan pitämänsä kortin ja protestoida kilpailijan auton sääntöjenmukaisuutta vastaan.

Uusi tutkinta kohdistuu nyt Racing Pointin etu- ja takajarrujen jäähdytysputkiin. Sääntöjen mukaan tallien on suunniteltava pitkä lista osia itse, ja Renault syyttää protestissaan Racing Pointia Mercedeksen viime kauden jarrujen kopioinnista.

RaceFans-sivusto kertoo FIA:n pyytäneen tutkintaa varten myös Mercedestä toimittamaan vertailua varten osia vuoden 2019 autostaan. Tuomaristo kertoi sunnuntai-iltana ottavansa protestin käsittelyyn. Sekä Perezin että Strollin autot sinetöitiin, jotta osat voidaan viedä tutkimuksiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja