F1-kisa keskeytettiin pahan ulosajon takia - Hamilton voitti

Formula ykkösten Japanin GP keskeytettiin 46. kierroksen jälkeen Marussia-kuljettaja Jules Bianchin ulosajon takia eikä kilpailua enää sen jälkeen jatkettu.

Bianchi ajoi ulos, kun vesisade Suzukan radalla yltyi. Adrian Sutil oli ajanut hetkeä aiemmin ulos samassa paikassa ja ratavirkailijat olivat juuri siirtämässä nosturitraktorilla Sutilin Sauber-autoa sivuun, kun Bianchi ajoi ulos. Bianchi loukkaantui tilanteessa törmättyään traktoriin. Radalle otettiin ensin ambulanssi ja sen jälkeen lääkärihelikopteri. Bianchi kuljetettiin tajuttomana sairaalaan.

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi voittoon sadekelissä käydyssä Japanin GP:ssä ennen tallikaveriaan Nico Rosbergia.  Valtteri Bottas sijoittui kuudenneksi. Kimi Räikkönen ajoi 12:nneksi. Tulokset laskettiin 44. kierroksen jälkeisen tilanteen mukaan.

Hamilton siirtyi kärkipaikalle 29. kierroksella tekemällä tyylikkään ohituksen tallikaveristaan Rosbergista, joka oli pitänyt kärkipaikkaa hallussaan lähdöstä lähtien.

Sateen takia Japanin GP alkoi turva-auton perässä ja kilpailussa pidettiin lyhyt sadetauko ennen kuin kuljettajat pääsivät ajamaan kilpaa.

Kolmannesta ruudusta lähteneen Bottaksen Williams-auto ei toiminut märällä radalla yhtä hyvin kuin kuivassa kelissä ajetussa aika-ajossa. Bottas ei mahtanut mitään sille, kun Red Bullin Sebastian Vettel ja Daniel Ricciardo ohittivat hänet.

Ferrari jäi kokonaan ilman pisteitä, joten italialaistallin 81 osakilpailun mittainen ennätyksellisen pitkä pisteputki päättyi. Edellisen kerran Ferrari jäi ilman pisteitä Britannian GP:ssä 2010. Räikkönen oli kiinni pistesijassa, kunnes varikkokäynti venähti etupyörän kiinnitysongelman takia 11 sekunnin mittaiseksi 24. kierroksella. Räikkösen tallikaveri Fernando Alonso keskeytti 3. kierroksella turva-auton perässä ajettaessa, kun Ferrari-autosta katosivat tehot.

Viidenneksi sijoittunut Jenson Button osoitti jälleen kerran rengastuntemuksensa kurvaamalla ensimmäisenä kuljettajana varikolle vaihtamaan sadekelin renkaat välikelin renkaisiin, kun sade hellitti. Tämä ratkaisu nosti Buttonia runsaasti ylöspäin.

Japanin GP:n lopputulokset: