F1-floppitalli teki merkittävän värväyksen kilpailijan leiristä – katastrofikausi johti sisäiseen tutkintaan

Williams on vahvistanut operatiivista johtoaan, kun se palkkasi F1-tallin toimintojen johtajaksi McLarenin pitkäaikaisen insinöörin Simon Robertsin.

Roberts kantaa tallin tuoreessa tehtävänimikkeessä päävastuun muotoilu- ja kehittämisprosessista, suunnittelun valvonnasta, kilpailemisesta ja tehtaan toiminnasta. Roberts aloittaa työnsä kesäkuun ensimmäinen päivä ja vastaa suoraan koko organisaation toimitusjohtajalle Mike O’Driscollille.

Vuonna 2003 McLarenille saapunut Roberts työskenteli tallin toiminnanjohtajana ja pääjohtajana. Vietettyään vuoden 2009 lainalla Force Indian toiminnan vastaavana hän palasi McLarenille, jossa hän työskenteli toiminnanjohtajana ennen nimeämistään operatiiviseksi johtajaksi vuonna 2017.

– Simon tuo valtavan kokemuksen ja tiedon Williamsin tiimiin, ja olemme innoissamme, että hän liittyy meihin palatessamme tältä pitkältä tauolta, tallin apulaisjohtaja Claire Williams sanoi tallin tiedotteessa.

– Hän tulee johtamaan erittäin lahjakasta tiimiä, joka odottaa päästä suunnittelemaan ja rakentamaan Williamsille seuraavan sukupolven F1-autoja, Williams jatkoi.

Rekrytointi tulee oivaan aikaan surkeasta viime kaudesta toipuvalle tallille. Kausi 2019 meni Williamsin kannalta jo alussa vikaan, kun talvikausi käynnistyi myöhässä autojen tuotannollisten viivästymisten vuoksi.

Murheet johtivat teknisen johtajan Paddy Lowen lähtöön sekä tallin kaikki osa-alueet läpäisseeseen sisäiseen tutkintaan ongelmien syistä.

Williams sijoittui valmistajien MM-sarjassa viimeiseksi keräten vain yhden pisteen 21 kilpailusta.

Claire Williamsin mukaan tallin oli otettava pohjakosketus vuonna 2019, jotta se voisi toipua painajaismaisesta kaudesta. Williams-pomo muistutti kuitenkin, ettei sama saa toistua enää uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat