Mainos

F1 ei romahtanutkaan Venäjällä: "Olemme saaneet hienoja kokemuksia"

4:10

Epäilyistä huolimatta Formula ykkösten Venäjän osakilpailun suosio onkin kasvussa. F1-sarjan kilpailullisista asioista vastaava johtaja Ross Brawn painottaa katsojamäärien kehityksen osoittavan tämän kiistattomasti.

Venäjän Grand Prix on ajettu Sotshin alueella Adlerin olympiapuistossa nyt viisi kertaa. Brawnin mukaan kokemukset ovat olleet järjestelyjen ja suosion osalta positiivisia.  

– Oli uusi seikkailu tulla Venäjälle. Formula ykköset tiesivätkin, mitä odottaa, mutta olemme saaneet Venäjältä hienoja kokemuksia, Brawn sanoi uutistoimisto TASSin mukaan.

Venäjä on perinteisesti herättänyt länsimaista tulevien turistien piirissä epäilyjä. Maan poliittinen tilannekaan ei Ukrainan ja Syyrian sotineen luo positiivisia mielikuvia.

Venäjällä järjestettyjen urheilutapahtumien järjestelyjä kuitenkin kehutaan. Formula ykköset eivät tee poikkeusta.  

– Tämä muistuttaa minua vuoden jalkapallon MM-kisoista. Fanit suhtautuivat epäilevästi matkaansa Venäjälle, mutta he tulivat tänne, ja kokemus olikin hieno, Brawn kiittelee.

Formula ykkösille Venäjä on tärkeä markkina-alue. Toistaiseksi lajin suosio on Brawnin mukaan kehittynyt lupaavasti.

– Fanien määrä näyttäisi olevan täällä kasvussa. Kiinnostus Formula ykkösiä kohtaan vaikuttaisi kasvavan vuosi vuodelta.

Moni uusi F1-projekti on pettänyt odotukset. Turkin, Etelä-Korean ja Intian kisat eivät täyttäneet niille asetettuja odotuksia.

Venäjä on tehnyt poikkeuksen.

– Uuden kisan osalta on ensin aina uutuudenviehätystä. Sitten on tarkasteltava suosion pysyvyyttä tulevaisuudessa. On ilahduttavaa nähdä tulojen olevan kasvussa, Brawn sanoi.

Syksy näyttäisi olevan Sotshin kisalle parempi ajankohta kevääseen verrattuna. Lipunmyyntitulot nousivat Sotshissa tänä vuonna peräti 72 prosenttia.

Nostetta kisaa kohtaan on havaittavissa muillakin mittareilla.

– Tv-katsojamäärät ja sosiaalisen median luvut ovat merkittävässä kasvussa, Brawn paljastaa.

Sotshin F1-kisan sopimus jatkuu vuoteen 2025 saakka. Hankkeen taustalla vahvasti vaikuttaneen Vladimir Putinin presidenttikausi päättyy vuotta aiemmin.

Katsomo-video ei ole saatavilla


0:32

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja