F1-asiantuntija teki mielenkiintoisen havainnon ”valtavasta erosta” Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen ajamisessa

Entinen F1-kuski Karun Chandhok toimi Sky Sportsin asiantuntijana Barcelonan testien yhteydessä. Hispania-tallissa ja Lotuksella aikanaan ajanut intialainen on jakanut myös sosiaalisessa mediassa mielenkiintoisia havaintoja eri kuskien ajotyyleistä.

Chandhok on julkaissut Twitterissä kuvasarjan, josta näkyy neljän eri tallin kuskin ajaminen radan 12. mutkaan. Kuvissa esiintyvät Mercedeksen Valtteri Bottas, Ferrarin Sebastian Vettel, Renault’n Daniel Ricciardo ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen.

– Tässä on selkeä esimerkki siitä, kuinka downforce (auton aerodynaaminen pito) voi auttaa! Valtavia eroja huippuautojen ja keskikastin autojen välillä mentäessä 12. mutkaan. Bottas ja Seb pystyvät kiihdyttämään leveällä linjalla 12. mutkaan päästyään ulos 11. mutkasta, kun taas Danielin ja Kimin täytyy tähdätä 12. mutkan keskikohtaan (apex), kirjoitti Chandhok julkaisun yhteyteen.

Räikkönen ja Ricciardo ajavat siis suoremmilla linjoilla 12. mutkaan, mutta Bottas ja Vettel voivat ylimääräisen pidon ansiosta painaa kaasua aikaisemmassa vaiheessa.

Alla Chandhokin twiitti.

Lue myös:

    Uusimmat