Draamaa F1-kisan jälkeen: iso joukko kuskeja tuomariston eteen – rikottiinko sääntöjä Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kolarin yhteydessä?

Itävallan GP:n tulokset saattavat mennä vielä uusiksi, kun peräti 11 kuljettajaa kutsuttiin tuomariston kuultavaksi. Taustalla on muun muassa Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kolari ja sen aiheuttamien keltaisten lippujen noudattamatta jättäminen.

Räikkönen ja Vettel kolaroivat Itävallan GP:n lopussa, kun Räikkönen ei huomannut kunnolla rinnalle tullutta Vetteliä. Osuman myötä molemmat autot ajautuvat nurmikon puolelle.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Kolaripaikalla heilutettiin tuplakeltaisia lippuja, mikä tarkoittaa sitä, että kuljettajien on hidastettava vauhtia.

Nyt epäilykset kohdistuvat siihen, että nostivatko kaikki kolaripaikan ohittaneet kuljettajat jalkaa kaasulta.

F1-tuomaristo kutsui Ferrarin Carlos Sainzin ja Charles Leclercin, Red Bullin Sergio Perezin, McLarenin Daniel Ricciardon, AlphaTaurin Pierre Gaslyn, Alfa Romeon Antonio Giovinazzin, Williamsin Nicholas Latifin ja Haasin Nikita Mazepinin tuomariston kuultavaksi.

Myös Räikkönen ja Vettel saivat samaisen kutsun kolariin liittyen.

Tuomariston luo kutsutuista kuljettajista Sainz oli kisassa viides, Perez kuudes, Ricciardo seitsemäs, Leclerc kahdeksas ja Gasly yhdeksäs. Tämä tarkoittaa sitä, että pisteasetelmat saattavat vielä muuttua.

Kolarissa mukana olleet Räikkönen ja Vettel tippuivat sijoille 16. ja 17.

Myös Williamsin George Russell on tuomariston kuultavana. Russellin epäillään liikkuneen jarrutuksen yhteydessä, kun hän peitti ohitusta yrittänyttä Räikköstä.

Lue myös:

    Uusimmat