Mainos

Expressen: EU-vilppi tahallista

Tuoreiden lehtitietojen mukaan EU:n komission Tukholman-edustusto maksoi säännöllisesti palkkoja pimeäsi, ohi virallisen kirjanpidon. Näin kertoo nimettömänä pysyttelevä edustuston entinen työntekijä Expressen-lehdessä.

Emu

Työntekijän mukaan oli "tavallista" ja "usein toistuvaa", että lyhytaikaisille työntekijöille tai sijaisille maksettiin palkkaa pimeästi. Näin edustusto ei myöskään maksanut sosiaalikuluja tai veroja. Toiset virkamiehet ovat tarjonneet selitykseksi EU:n jäykkää byrokratiaa: jos sijaisten palkanmaksu olisi kierrätetty Brysselin kautta, eivät työntekijät olisi saaneet koskaan rahojaan. Expressenin haastatteleman työntekijän mukaan EU-edustuston muutkin maksatukset jättivät toivomisen varaa.

Satojatuhansia kruunuja myönnettiin hankkeisiin, joiden toteuttamista ei seurattu asianmukaisesti. Usein ei ollut olemassa mitään asiapapereita, joissa olisi perusteltu, miksi EU:n komissio myöntää rahaa hankkeeseen. Tukholman EU-edustuston rahaepäselvyydet nousivat esiin TV4:n ohjelmassa aiemmin tällä viikolla. Edustuston tekemisiä ovat sen jälkeen ryhtyneet tutkimaan sekä Ruotsin poliisi että EU:n komissio.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.